Περιφερειακή Ενότητα, 25η Μαρτίου

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)

Ηράκλειο
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο χώρο του μνημείου – αγάλματος του Δασκαλογιάννη (Πλατεία Δασκαλογιάννη), στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελευθέριος Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, Πρυτανικές Αρχές, φορείς, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστράτων, Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, φορέων κ.α.

Περιφερειακή Ενότητα, 25η Μαρτίου

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μίλησε η Μαριλένα Παπαζαχαριάκη, εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Περιφερειακή Ενότητα, 25η Μαρτίου

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είπε: «Η 25η Μαρτίου 1821 σηματοδοτεί την έναρξη ενός δύσκολου αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Παραμένει μια ημέρα ορόσημο για τους Έλληνες. Μια επέτειος εθνικής αναγέννησης. Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία παραμένει διαχρονικά επίκαιρος. Μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Μας δείχνει το δρόμο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με ενότητα και αισιοδοξία. Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει για το μέλλον, δικαιώνει τις θυσίες του λαού μας. Δημιουργεί άξια πρότυπα μίμησης για τις επόμενες γενιές. Χρόνια πολλά!».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News