Καμπάνια δωρεά οργάνων

Δωρεά Οργάνων: Καμπάνια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο Ηράκλειο (vid, pics)

Ηράκλειο
Δωρεά Οργάνων: Καμπάνια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο Ηράκλειο (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της σημασίας της δωρεάς οργάνων», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να μετεξελιχθεί σε κουλτούρα, κάτι που απουσιάζει συνολικά

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη δωρεά οργάνων, μία από τις αξίες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς ανθρώπους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα “Ανδρόγεω” με εισηγήσεις των ομιλητών.

Αυγενάκης: «Να μετεξελίξουμε τη δωρεά οργάνων σε κουλτούρα»

Να μετατρέψουμε την προσφορά ελπίδας, μέσω της δωρεάς οργάνων, σε στάση ζωής, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το συγκεκριμένο ζήτημα, που έγινε στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

«Η δωρεά οργάνων είναι μία από αυτές τις αξίες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς ανθρώπους», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Καμπάνια δωρεά οργάνων

Ο υπουργός σημείωσε ότι αν και έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα σε θεσμικό επίπεδο, εντούτοις η δωρεά οργάνων δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αν και η Κρήτη, ανάλογα τον πληθυσμό της, είναι πρωτοπόρα. Όπως τόνισε πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα δωρεάς οργάνων γιατί διασφαλίζει τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας, είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Σημείωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το τοπίο έχει αρχίσει σταδιακά να αλλάζει, όμως απαιτείται διαρκής ενίσχυση για να αλλάξουμε την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας μας.

Καμπάνια δωρεά οργάνων

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε:

«Μια διαρκής δράση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και των Πανελλήνιων Ιατρικών Συλλόγων, εξελίσσεται σήμερα και στο Ηράκλειο. Και δεν αφορά κάτι άλλο από την δωρεά οργάνων. Μια διαδικασία που πρέπει να μετεξελιχθεί σε κουλτούρα, κάτι που απουσιάζει συνολικά.

Ωστόσο, όμως θέλω να πω ότι η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, ανάλογα με τον πληθυσμό της, δωρεά οργάνων. Και αυτό περιποιεί τιμή για τον τόπο μας. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει θα έλεγα ότι είναι κατ΄ αρχάς ικανοποιητικό, ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση. Και αυτού του είδους οι δράσεις είμαι βέβαιος ότι εμπλουτίζουν, δυναμώνουν όλη αυτή την προσπάθεια για να δημιουργηθεί η κουλτούρα δωρεάς οργάνων στο λαό μας αφενός και αφετέρου να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε τα πάντα να γίνονται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα και σωστά.

Εύχομαι καλή επιτυχία και σε αυτή την εκδήλωση και σε κάθε προσπάθεια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και να ευχηθώ και καλή επιτυχία στον κ. Εξαδάχτυλο, επίσημο προσκεκλημένο και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με την Ν.Δ στη χώρα μας».

Στ. Αρναουτάκης: «Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανιδιοτελούς αγάπης προς τους πάσχοντες»

«Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας», τόνισε σήμερα και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την έναρξη της καμπάνιας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη Δωρεά Οργάνων.

Καμπάνια δωρεά οργάνων

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αποδίδοντας τα εύσημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση έκανε λόγο για «μια αξιέπαινη πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας πως τα βιώματα συμπολιτών μας που βίωσαν «την εμπειρία της προσφοράς οργάνων επιβάλλουν να στηρίξουμε όλοι την εθνική προσπάθεια, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής». 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας σε κάθε πρωτοβουλία που θα συνδράμει στην ανάδειξη της δωρεάς οργάνων, υπογραμμίζοντας πως η αξίας μιας τέτοιας πράξης είναι η προσφορά της ζωής μετά το θάνατο. 

Καμπάνια δωρεά οργάνων

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, συνεργαζόμαστε  με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τα νοσοκομεία και τους εθελοντικούς φορείς, ενισχύοντας το εθελοντικό κίνημα της αιμοδοσίας και της προσφοράς βλαστοκυττάρων. Και βεβαίως είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για τη δωρεά οργάνων, έχοντας την πεποίθηση ότι εκείνου που προηγείται της μεταμόσχευσης  είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα του μεγάλου πόνου για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με μόνο του κίνητρο την προσφορά, και την γενναιοδωρία του, αποφασίζει, υπερβαίνοντας αυτό τον πόνο να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο». Αυτή είναι αξία της δωρεάς οργάνων. Η ζωή μετά από ένα θάνατο. Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας», τόνισε. 

Καμπάνια δωρεά οργάνων
Καμπάνια δωρεά οργάνων

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News