Κινητοποίηση για απογευματινά χειρουργεία

Διαμαρτυρία στην πύλη του ΠΑΓΝΗ από υγειονομικούς και φορείς του Ηρακλείου για τα απογευματινά χειρουργεία (pic)

Ηράκλειο
Διαμαρτυρία στην πύλη του ΠΑΓΝΗ από υγειονομικούς και φορείς του Ηρακλείου για τα απογευματινά χειρουργεία (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σωματεία υγειονομικών και φορείς της πόλης πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη, ημέρα της πρεμιέρας των απογευματινών χειρουργείων, διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου - Με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συνέλευση στις 11:00 στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία, που όπως καταγγέλλεται «ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια, δωρεάν Υγεία», πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πύλη του ΠΑΓΝΗ από τα σωματεία των υγειονομικών και φορείς της πόλης. 

Κινητοποίηση για απογευματινά χειρουργεία

Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ για πραγματοποίηση συνέλευσης από τους εργαζόμενους. 

Ειδικότερα, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με την 3μελή Επιτροπή Γιατρών ΠΑΓΝΗ έχει προβεί σε κάλεσμα όλων των σωματείων υγειονομικών καθώς και των φορέων της πόλης να παραστούν σήμερα στις 12.30 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, «ημέρα της φιέστας» για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων, ενώ παράλληλα προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συνέλευση στις 11:00 στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στο ΠΑΓΝΗ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. 

«Πείτε όλοι “όχι”» 

«Όχι στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή», συνιστά στα μέλη του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. 
«Η κυβέρνηση απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, υποστηρίζοντας ότι τα απογευματινά χειρουργεία νομιμοποιούν το κρατικό “φακελάκι”.
Όπως σημειώνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, «αντί η κυβέρνηση να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό “φακελάκι” στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής.
Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δε σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό, δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν “πελατεία”. 
Η Διοίκηση του νοσοκομείου με “πρόσκληση ενδιαφέροντος” ζητά απ’ όλο το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλει σχετική αίτηση για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία! 
Την ίδια ώρα: 
- Οι ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού αγγίζουν πλέον τις 400! (με τον οργανισμό του νοσοκομείου του 2012). 
- Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση με το νέο έτος, λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας, και τα κενά στα τμήματα ήδη φαίνονται, με δραματικές συνέπειες στην ασφάλεια τόσο των ασθενών μας, όσο και της δικής μας. 
- Παραμένουν τρεις χειρουργικές αίθουσες κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού (κάποιες και λόγω έλλειψης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού)», αναφέρει μεταξύ των άλλων. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News