Καλοκαιρινός με μαθητές

Γέμισε με “Πράσινους Ήρωες” το γραφείο του δημάρχου - Το γράμμα των μαθητών στον Αλέξη Καλοκαιρινό και η “γνωριμία” του με τον "Γεώφιλο" (pics)

Ηράκλειο
Γέμισε με “Πράσινους Ήρωες” το γραφείο του δημάρχου - Το γράμμα των μαθητών στον Αλέξη Καλοκαιρινό και η “γνωριμία” του με τον "Γεώφιλο" (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχάριστη επίσκεψη στον δήμαρχο από τους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Σώζουμε τη γη»

Μια, εκτός προγράμματος, ευχάριστη επίσκεψη είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός από τους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Σώζουμε τη γη».

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 14/3, τα παιδιά συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους, παρέδωσαν ένα γράμμα στον δήμαρχο ζητώντας να φροντίσει για την περιποίηση και την καθαριότητα ενός χωραφιού που γειτνιάζει με το σχολείο τους. Παρεκκλίνοντας για λίγο από το πρόγραμμα του, ο Δήμαρχος δέχθηκε με χαρά μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς, διάβασε το γράμμα και επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη. Όπως εξήγησε στα παιδιά ο Αλέξης Καλοκαιρινός αμέσως μετά, «το χωράφι ανήκει σε ιδιώτη και σύμφωνα με το νόμο είναι μέσα στις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη η συντήρηση και η καθαριότητα του. Παρόλα αυτά, πριν μερικές εβδομάδες, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, κλάδεψαν τα υπάρχοντα δέντρα και απομάκρυναν υλικά και απορρίμματα από το σημείο. Και σας λέω ακόμα, αν προκύψει πρόβλημα να μας ενημερώσετε ξανά» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Παράλληλα, τα παιδιά μίλησαν στο Δήμαρχο για την αποστολή τους να σώσουν τη γη, τραγούδησαν το τραγούδι τους για την ανακύκλωση, το περιβάλλον και τη σημασία της ενημέρωσης και σύστησαν στον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό τον "Γεώφιλο", τη μασκότ του σχολείου που συνόδευσε μαθητές και μαθήτριες στην Κροατία, τη Σλοβενία και την Τσεχία με επόμενο σταθμό την Εσθονία.

«Πιστεύω απόλυτα ότι εσείς είστε η γενιά που θα μάθει στους μεγάλους πράγματα και θα κάνει πράξη τις ιδέες της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης αλλά και όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και το περιβάλλον. Εμείς δουλεύουμε τώρα για να υποστηρίξουμε αυτές τις ιδέες σας» τόνισε στους μικρούς επισκέπτες του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ενώ αναφέρθηκε και στα σχετικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Εξήγησε ότι στο μέλλον θα λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας και πολύ σύντομα τα Πράσινα Σημεία στην πόλη και πως υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών. Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή επικείμενη επίσκεψη των παιδιών στα Ενετικά Τείχη, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός μίλησε στα παιδιά και για το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη του σπουδαίου μνημείου, αλλά και τη σημασία της απόδοσης του, στους κατοίκους της πόλης.

Στόχος των παιδιών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, είναι να φέρουν τις πράσινες δεξιότητες πιο κοντά σε όλους και να κάνουν την φροντίδα του πλανήτη μια διασκεδαστική και συναρπαστική συνήθεια όπου ομάδες, οικογένειες και κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν.

Τις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Λένα Γριλάκη, Ελίνα Διαβαδιανάκη, Ιωάννα Μεταξάκη και Πελαγία Σφακιανάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών στην Gallery που ακολουθεί...

Καλοκαιρινός με μαθητές
Καλοκαιρινός με μαθητές
Καλοκαιρινός με μαθητές
Καλοκαιρινός με μαθητές
Καλοκαιρινός με μαθητές
Καλοκαιρινός με μαθητές
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News