αδωνισ

Γεωργιάδης για τον 72χρονο καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε: «Είχε ραντεβού, το φάρμακο υπάρχει κανονικά» (vid)

Ηράκλειο
Γεωργιάδης για τον 72χρονο καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε: «Είχε ραντεβού, το φάρμακο υπάρχει κανονικά» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την θέση του υπουργείου Υγείας έδωσε ο αρμόδιος υπουργός αναφορικά με δημοσιεύματα που ήθελαν έναν 72χρονο να αυτοκτονεί επειδή δεν βρήκε το φάρμακό του

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στο τι συνέβη με την περίπτωση του καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε στο Ηράκλειο.

Ο 72χρονος περίμενε το φάρμακό του για να ξεκινήσει τις θεραπείες ωστόσο αυτό καθυστερούσε με αποτέλεσμα ο άνδρας στην απελπισία του να βάλει τέλος στην ζωή του, βυθίζοντας στην θλίψη συγγενείς και φίλους, καθώς και ολόκληρη την τοπική  κοινωνία.

«Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει ο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα. Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μια φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του», ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News