Μενδώνη στην Περιφέρεια

Στην Περιφέρεια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Σύσκεψη με Αρναουτάκη (pics)

Ηράκλειο
Στην Περιφέρεια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Σύσκεψη με Αρναουτάκη (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από το ζήτημα της Κνωσού, που θα έχει παγκόσμιες προεκτάσεις και εμβέλεια η ένταξή της στην UNESCO, και το οποίο όπως φαίνεται είναι στην ατζέντα της υπουργού κατά την επίσκεψή της στο νησί, η κ. Μενδώνη θα έχει επαφές και στον Δήμο Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο έφτασε το πρωί της Τετάρτης (6/2) η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής της στην Κρήτη. Πρώτος σταθμός της υπουργού είναι η Περιφέρεια, όπου συναντάται αυτήν την ώρα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία μεταξύ άλλων των αντιπεριφερειαρχών Γωγώς Μηλάκη και Νίκου Συριγωνάκη. 

Στη συνέχεια η υπουργός θα έχει σειρά επαφών και με άλλους φορείς, ενώ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Εκτός από το ζήτημα της Κνωσού, που θα έχει παγκόσμιες προεκτάσεις και εμβέλεια η ένταξή της στην UNESCO, και το οποίο όπως φαίνεται είναι στην ατζέντα της υπουργού κατά την επίσκεψή της στο νησί, η κ. Μενδώνη θα έχει επαφές και στον Δήμο Ηρακλείου, που πρωτίστως διεκδικεί ξανά ύστερα από μία δεκαετία τη χρήση και την αρμοδιότητα των Ενετικών Τειχών, θέμα για το οποίο υπήρξαν “αγκάθια” κατά το παρελθόν.

Μενδώνη στην Περιφέρεια
Μενδώνη Περιφέρεια Αρναουτάκης

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης της υπουργού

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο έχει ως εξής:

* Σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου:

- Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

- Στη 1:30 το μεσημέρι η Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα ενετικά τείχη, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

- Στις 5 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

- Στις 6:30 το απόγευμα θα δώσει το “παρών” σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο “Ibis Styles Heraclion Central”.

- Τέλος, στις 7 το απόγευμα, η υπουργός θα μεταβεί ξανά στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τα εγκαίνια εκθεσιακής δράσης “Διάλογοι για την ισότητα των φύλων”.

* Αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου:

- Στις 10 το πρωί η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον δήμαρχο Ηρακλείου.

- Στις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον κ. Καλοκαιρινό και τον κ. Αρναουτάκη, θα μεταβεί για αυτοψία στην Κνωσό.

- Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι αυτοψία με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλη Κοσοσάλη, στις ανασκαφές Σακελλαράκη στις Αρχάνες.

- Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει αυτοψία και στο Μουσείο Κεραμικής με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου.

- Τέλος, στις 6:30 μ.μ. η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων.

* Μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου:

- Στις 10:30 το πρωί η Λίνα Μενδώνη θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

- Στις 11 το πρωί η υπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον Άγιο Μηνά με τον Αρχιεπίσκοπο και τον περιφερειάρχη Κρήτης.

- Τέλος, στις 12 το μεσημέρι η κ. Μενδώνη θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργο Αθανασάκη και τους υπευθύνους της “Δαίδαλος ΑΟΤΑ” κ. Γιώργο Μαυρογιάννη και κ. Βαγγέλη Κουτάντο για το Δικταίο Άντρο.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News