ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: «Όχι στη μείωση των θέσεων πάρκινγκ για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου»

Ηράκλειο
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: «Όχι στη μείωση των θέσεων πάρκινγκ για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eίναι απαράδεκτο μία δημοτική επιχείρηση να κοιτάζει πώς θα βγάλει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων του αεροδρομίου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

«Ούτε σκέψη για μείωση των θέσεων στάθμευσης των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αναφερόμενη στην απόφαση της ΔΕΠΑΝΑΛ να αυξήσει τις τιμές στάθμευσης για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου Ηρακλείου. 

Αναλυτικά, «η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί το ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ να πάρει πίσω την πρόταση για μείωση των θέσεων στάθμευσης και της έκπτωσης στο χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Είναι απαράδεκτο με βασικό επίδικο το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου να περάσει τη μείωση των θέσεων στάθμευσης για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο από 400 σε 200 και μάλιστα με αύξηση της τιμής από 30€ σε 42€ για όσους καταφέρουν να πάρουν μια μηνιαία κάρτα.
Η ΔΕΠΑΝΑΛ λειτουργώντας αυστηρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΑΕ, με τη βούλα του Δήμου Ηρακλείου αξιοποιεί επιχειρηματικά μια δημοτική περιουσία  που θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν για τις ανάγκες στάθμευσης των εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας. Σκοπός είναι να αυξηθεί το μερίδιο στην πίτα των κερδών από τον τουρισμό. Κέρδη που για μια ακόμη φορά επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι – δημότες.
Μέσα σε όλη την αρνητική κατάσταση που διαμορφώνει η ακρίβεια, είναι απαράδεκτο μία δημοτική επιχείρηση να κοιτάζει πως θα βγάλει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων του αεροδρομίου, εκμεταλλευόμενοι ένα ζήτημα όπως αυτό της στάθμευσης, που αποτελεί ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, καθώς οι υπάρχοντες χώροι αξιοποιούνται από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Την ίδια ώρα μάλιστα που επιτρέπεται κανονικά στις εταιρείες rent a car να παρκάρουν εκεί τα διαθέσιμα προς ενοικίαση αυτοκίνητα, αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Το σωματείο μας επανειλημμένα έχει κάνει παρεμβάσεις στο ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ και στο Δημοτικό Συμβούλιο με βασικό αίτημα την δωρεάν στάθμευση των εργαζομένων! Κάτω από τη δική μας παρέμβαση εξασφαλίστηκε η δωρεάν στάθμευση στο χώρο του πρώην Ικάριου γηπέδου, ενώ ήταν να δοθεί εξ ολοκλήρου στα τουριστικά λεωφορεία.
Δε μένουμε εδώ! Δυναμώνουμε από τώρα τον αγώνα, έτσι ώστε οι εποχικοί εργαζόμενοι μπροστά και στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου να παλέψουν για:
 
•       Καμία μείωση των θέσεων στο δημοτικό πάρκινγκ. Καμία αύξηση των τιμών. Δωρεάν στάθμευση για όλους όσους εργάζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

--
ΕΝΩΣΗ    ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News