Τυμπάκι, χασίς

Ηράκλειο: Την Τετάρτη στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για τα ναρκωτικά στο Τυμπάκι (pics)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Την Τετάρτη στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για τα ναρκωτικά στο Τυμπάκι (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη - οι συλληφθέντες δεν είναι "άγνωστοι" στις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου, ενώ όπως αναφέρουν οι πηγές αναζητείται κι άλλο άτομο από το Πακιστάν, που φέρεται ως σύζυγος της γυναίκας από τη Βουλγαρία

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα (4/3) οι τέσσερις Πακιστανοί, ένας Αφγανός και μια γυναίκα από τη Βουλγαρία που συνελήφθησαν χθες στο Τυμπάκι από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου μετά από οργανωμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού, της παράνομης κατοχής πλαστών εγγράφων, της παράνομης εισόδου στη χώρα και της ψευδούς κατάθεσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος, βρέθηκαν και κατάσχεθηκαν πάνω από ένα κιλό ινδική κάνναβη. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αρμόδια ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες δεν είναι "άγνωστοι" στις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου, ενώ όπως αναφέρουν οι πηγές αναζητείται κι άλλο άτομο από το Πακιστάν, που φέρεται ως σύζυγος της γυναίκας από τη Βουλγαρία.

Το χρονικό

Η επιχείρηση του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στη διάρκειά της συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 29, 32, 23, 32, και 44 ετών, για παράβαση κατά περίπτωση της νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Για τη δράση των συλληφθέντων είχαν φτάσει πληροφορίες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Έτσι, στήθηκε η επιχείρηση με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου Κ-9 «Μασκ» στο σπίτι των συλληφθέντων, στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού. Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατέσσερις 14 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1.267, 2 γρ. καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.Οι ποσότητες ήταν μοιρασμένες στα δύο σπίτια καθώς στο ένα βρέθηκαν 1.270 γρ. χασίς, ζυγαριά και μαχαίρι και στο δεύτερο σπίτι 1491 γραμμάρια κάνναβης. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι οι Ασιάτες και η Βουλγάρα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών σε όλη τη Μεσαρά. Συνολικά σε δύο σπίτια βρέθηκαν 2.761 γραμμάρια χασίς, ζυγαριά ακριβείας και μαχαίρι.

Επιπρόσθετα στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ.

Οι συλληφθέντες δεν είναι "άγνωστοι" στις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου, ενώ όπως αναφέρουν οι πηγές αναζητείται κι άλλο άτομο από το Πακιστάν, που φέρεται ως σύζυγος της γυναίκας από τη Βουλγαρία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

 

Τυμπάκι, χασίς
Τυμπάκι, χασίς

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση το Λιμενικό αναφέρει τα εξής: 

«Τις πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, ηλικίας 29, 32, 23, 32, και 44 ετών, για παράβαση κατά περίπτωση του Ν.4139/13 "περί εξαρτησιογόνων ουσιών" σε συνδυασμό με το αρ. 45 του Π.Κ. "συναυτουργία", του Ν. 2168/93, "περί όπλων", του αρ. 217 του Π.Κ. "πλαστογραφία" και του αρ. 83 του Ν. 3386/05 "παράνομη είσοδο στη χώρα".

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή του Αστυνομικού Σκύλου Κ-9 «ΜΑΣΚ» στην οικία των συλληφθέντων στην περιοχή ΤΥΜΠΑΚΙ δήμου Φαιστού Ηρακλείου, βρέθηκαν στην αυλή και κατασχέθηκαν δεκατέσσερις (14) ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1267, 2 γρ. καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά. Επιπρόσθετα στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου». 

Χασίς, Τυμπάκι

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη της 48χρονης – Αναζητείται ο σύντροφός της

Ανακοίνωση για τη σύλληψη της 48χρονης, στο σπίτι της οποίας (σε φρεάτιο) βρέθηκαν τα ναρκωτικά, εξέδωσε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με αυτήν, «τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη 48χρονης αλλοδαπής για παράβαση του Ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» σε συνδυασμό με το αρ. 45 του Π.Κ. «συναυτουργία».

Ναρκωτικά

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ουσιών Κ-9 «ΜΑΣΚ», στην οικία που διαμένει η προαναφερόμενη μαζί με 36χρονο αλλοδαπό στην ευρύτερη περιοχή δήμου Φαιστού Ηρακλείου. Σε φρεάτιο ακριβώς έξω από την οικία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες οχτώ (08) ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους διακοσίων δώδεκα (212) γραμμαρίων καθώς και μία (01) ηλεκτρονική ζυγαριά. Επιπλέον βρέθηκε μία (01) μαύρη σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.279,6 γρ. επιμελώς κρυμμένη στη ρίζα δέντρου ακριβώς απέναντι της οικίας, ενώ εντός αυτής εντοπίστηκαν δύο (02) σκεύη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης μη δυνάμενα να ζυγιστούν.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, ενώ αναζητείται ο 36χρονος στο πλαίσιο του αυτόφωρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News