Πινακίδες

Ηράκλειο: Επιχείρηση - “σκούπα” για πινακίδες… χαμένες στα δέντρα και σημάνσεις του ΚΟΚ ξεθωριασμένες από τον χρόνο (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Επιχείρηση - “σκούπα” για πινακίδες… χαμένες στα δέντρα και σημάνσεις του ΚΟΚ ξεθωριασμένες από τον χρόνο (vid)
Εξόρμηση της “Ανθρώπινης Ασπίδας” σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου – Διαπίστωσαν και έλλειψη σημάτων του ΚΟΚ τα μέλη του Συλλόγου

Βγήκαν στους δρόμους για το κοινό καλό τα μέλη του Συλλόγου “Ανθρώπινη Ασπίδα”. Καθάρισαν πινακίδες σήμανσης του ΚΟΚ για να είναι ορατές από τους οδηγούς και να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα. Η συμμετοχή των πολιτών κατά τη διάρκεια της δράσης ήταν ενθαρρυντική αφού φάνηκε να αντιλαμβάνονται τη σημασία του προβλήματος.

Τα μέλη του Συλλόγου “Ανθρώπινη Ασπίδα” προχώρησαν σε καθαρισμό πινακίδων σήμανσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου αλλά και στον ΒΟΑΚ.

Τα μέλη της ομάδας ανέδειξαν πινακίδες κρυμμένες από δέντρα και κλαδιά και σημάνσεις ξεθωριασμένες από τον χρόνο. Ο κίνδυνος ατυχημάτων ήταν μεγάλος στις περιπτώσεις που ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να σταματήσει, αφού δεν μπορεί να δει την απαραίτητη σήμανση. Πέρα από τον καθαρισμό σε πολλές πινακίδες, διαπιστώθηκε επίσης σοβαρή έλλειψη σημάνσεων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι με μεγάλη χαρά βοηθούσαν τα μέλη του συλλόγου να καθαρίσουν τις πινακίδες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News