32
Φωτ. αρχείου

Με ποιους θα συναντηθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής της

Ηράκλειο
Με ποιους θα συναντηθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός θα έχει σειρά επαφών με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό καθώς και άλλους τοπικούς και εκκλησιαστικούς φορείς

Τα Μινωικά ανάκτορα, με έμφαση στην Κνωσό, τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου και το Δικταίο Άντρο θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τις 6 έως και τις 8 Μαρτίου.

Η κ. Μενδώνη θα αφιχθεί στο Ηράκλειο την Τετάρτη και στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας θα έχει την πρώτη από τις επαφές της, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Αργότερα, στη 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα Ενετικά Τείχη με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό. Στις 5 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ακολούθως, στις 6.30 το απόγευμα θα βρεθεί σε εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraclion Central και αμέσως μετά θα μεταβεί ξανά στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τα εγκαίνια εκθεσιακής Δράσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων».

Την Πέμπτη η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον δήμαρχο Ηρακλείου, στις 10 το πρωί και το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον κ. Καλοκαιρινό και τον κ. Αρναουτάκη θα μεταβεί για αυτοψία στην Κνωσό. Αυτοψία με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοσοσάλη θα γίνει στη συνέχει και στην ανασκαφή Σακελλαράκη στις Αρχάνες. Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει αυτοψία και στο Μουσείο Κεραμικής με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Αργότερα, στις 6.30. η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων.

Την Παρασκευή η κ. Μενδώνη θα συναντήσει στις 10.30 το πρωί στην Αρχιεπισκοπή τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο και αμέσως μετά, παρουσία του περιφερειάρχη, θα κάνει αυτοψία στον Άγιο Μηνά. Το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργο Αθανασάκη και τους υπευθύνους της Δαίδαλος ΑΟΤΑ Γιώργο Μαυρογιάννη και Βαγγέλη Κουτάντο για το Δικταίο Άντρο.

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού δόθηκε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μενδώνη στο Ηράκλειο: 
 

ΤΕΤΑΡΤΗ  06.03.2024

ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

11.00

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

κ. Σταύρο Αρναουτάκη

13.30 -15.00

Αυτοψία στα Ενετικά Κάστρα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

κ. Αλέξη Καλοκαιρινό                                                                                                             

17.00

Ειδική ενημερωτική συνεδρίαση υπό την Υπουργό με το ΔΣ του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

18.30

Εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Ξενοδοχείο  Ibis Styles Heraclion Central (Κορωναίου 26, Ηράκλειο)

19.00

Εγκαίνια εκθεσιακής Δράσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΠΕΜΠΤΗ 07.03.2024

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

10.00 -11.30

Σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινό

12.00 -13.00

Αυτοψία στην Κνωσό με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου

13.00 -14.00

Αυτοψία στις Αρχάνες με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη

17.00

Αυτοψία στο Μουσείο Κεραμικής με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας

 κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

18.30

 

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη

για ΟΧΕ Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  08.03.2024

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ

 

10.30

Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον Σεβασμιώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Εὐγένιο.

11.00

Αυτοψία στον Άγιο Μηνά με τον  Αρχιεπίσκοπο και τον Περιφερειάρχη

12.00

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργο Αθανασάκη  και τους υπευθύνους της Δαίδαλος ΑΟΤΑ κ. Γιώργο Μαυρογιάννη και κ. Βαγγέλη Κουτάντο για το Δικταίο Άντρο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News