Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών στο επίκεντρο του 5ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου ΠΔΕ Κρήτης (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών στο επίκεντρο του 5ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου ΠΔΕ Κρήτης (vid)
Η σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από νέες μορφές ανάπτυξης με στόχο το βιώσιμο μέλλον των σχολείων, βρέθηκε στο επίκεντρο του 5ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης. Η διαχείριση φυσικών κινδύνων, αλλά και οι τομείς της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας μέσα στο σχολικό πλαίσιο, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου στο οποίο  λαμβάνουν μέρος διακεκριμένοι καθηγητές

Οι μορφές ανάπτυξης που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην σύγχρονη εκπαίδευση, αναδείχθηκαν στο 5ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η Διαχείριση φυσικών κινδύνων, και δη σε μια περιφέρεια όπως η Κρήτη με έντονη σεισμική δραστηριότητα, αποτελεί μια προτεραιότητα ψηλά στην ατζέντα των εμπλεκόμενων φορέων, με τον Ευθύμη Λέκκα να φέρνει στο επίκεντρο την αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων, τους απαραίτητους ελέγχους αλλά και την σχετική εκπαίδευση μαθητών και καθηγητών.

Παράλληλα στο πλαίσιο του συνεδρίου, αναδείχθηκαν οι τομείς της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος αλλά και της κοινωνίας, και το πώς αυτοί διαμορφώνουν το βιώσιμο μέλλον της εκπαίδευσης.

Το 5ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του πρότυπου Γυμνασίου και ΓΕΛ Ηρακλείου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News