Βυθός

Μαλεβίζι: Θα χαρτογραφήσουν τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής, με έμφαση στα λιβάδια Ποσειδωνίας (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Μαλεβίζι: Θα χαρτογραφήσουν τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής, με έμφαση στα λιβάδια Ποσειδωνίας (vid)
Υπεγράφη σύμβαση για να ξεκινήσει η υποβρύχια αποτύπωση – Στόχος ο καταδυτικός τουρισμός στην περιοχή

Στην αποτύπωση του υποθαλάσσιου πλούτου και των συναρπαστικών περιοχών για καταδύσεις προχωρά ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε μια προσπάθεια τόνωσης της τουριστικής προβολής και προώθησης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Μενέλαος Μποκέας υπέγραψε σύμβαση προκειμένου να γίνει υποβρύχια αποτύπωση του βυθού και ανάδειξη των θαλάσσιων οικοσυστημάτων ενώ έμφαση θα δοθεί στα Λιβάδια Ποσειδωνίας που αποτελούν οικότοπους προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και τη διατήρησή τους.

Έμφαση θα δοθεί στα οικοσυστήματα μπλε άνθρακα στην παράκτια ζώνη, όπως είναι τα Λιβάδια Ποσειδωνίας, που αποτελούν οικότοπους προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και τη διατήρησή τους.

Το έργο περιλαμβάνει την υποβρύχια αποτύπωση των δεδομένων, έρευνα βυθού, ψηφιακή φωτογραφική απεικόνιση και αποτύπωση με βίντεο και τεκμηρίωση υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων στην ακτογραμμή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθεί ένα λεύκωμα καθώς και βίντεο για την ανάδειξη και προβολή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, με πολίτες και επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα ταξίδι στον περιβαλλοντικό πλούτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News