Γυμνάσιο Κρουσώνα, Τέμπη

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα απαιτούν δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη

Ηράκλειο
Οι μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα απαιτούν δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα και μελλοντικοί ενεργοί πολίτες απαιτούμε άρση της βουλευτικής ασυλίας και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης πολιτικών προσώπων», αναφέρουν οι μαθητές

Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη «είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν», όποιοι και αν είναι αυτοί, όπως αναφέρουν οι μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα με σημερινή τους παρέμβαση.

«Ως μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα και μελλοντικοί ενεργοί πολίτες απαιτούμε άρση της βουλευτικής ασυλίας και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης πολιτικών προσώπων», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η παρέμβαση των μαθητών του Γυμνασίου Κρουσώνα με αφορμή τη σημερινή ημέρα έχει ως εξής:

«Ως Γυμνάσιο Κρουσώνα και με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από το δυστύχημα των Τεμπών και το θάνατο των πενήντα εφτά ανθρώπων, βρήκαμε την ευκαιρία να καταγγείλουμε με το δικό μας τρόπο τη δολοφονία αυτή. Ως μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα και μελλοντικοί ενεργοί πολίτες απαιτούμε άρση της βουλευτικής ασυλίας και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών μας παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι η απόδοση της δικαιοσύνης σε αυτήν τη χώρα κρίνεται από το χρηματικό ποσό που διαθέτει ο κατηγορούμενος και την κοινωνική θέση στην οποία βρίσκεται. Ως Έλληνες πολίτες θεωρούμε πως οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν. Ωστόσο αμφισβητούμε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι για όλο το συμβάν ευθύνεται ένα “τραγικό ανθρώπινο λάθος”, ενώ τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο. Το δυστύχημα αυτό θα μπορούσε εύκολα είτε να αποφευχθεί αν τα σιδηροδρομικά δίκτυα είχαν ολοκληρωθεί και εκσυγχρονιστεί και αν είχαν εισακουστεί οι απεργίες των υπαλλήλων των σιδηροδρομικών έργων που προειδοποιούσαν για μεγάλο δυστύχημα. Ας σταματήσουμε πια να χρησιμοποιούμε σε αυτήν τη χώρα τα ΑΝ και τα ΘΑ.

Απαιτούμε Δικαιοσύνη, γα τα θύματα ανευθυνότητας του κράτους, τους συγγενείς τους και για όσους θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση τους».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News