ταξι

Χειμώνας «Γολγοθάς» για τα ταξί στο Ηράκλειο - Αναζητούν πελάτες με το κιάλι στις πιάτσες (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Χειμώνας «Γολγοθάς» για τα ταξί στο Ηράκλειο - Αναζητούν πελάτες με το κιάλι στις πιάτσες (vid)
Καθηλωμένοι για ώρα στις πιάτσες των ταξί του Ηρακλείου, ακόμη και στα πλέον κεντρικά σημεία οι ιδιοκτήτες περνούν ένα ακόμη δύσκολο χειμώνα. ‘Όπως εξηγούν, η κίνηση ειδικά μετά τις γιορτές έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο και την ίδια ώρα η συντήρηση των οχημάτων τους εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου, ισοδυναμεί με συνεχή οικονομική αιμορραγία

Στην «καρδιά» του Ηρακλείου και ημέρα εργάσιμη… Τα ταξί στην πιάτσα της Πλατείας Ελευθερίας, παραμένουν σχεδόν ακινητοποιημένα. Αναζητώντας πελάτες με το κιάλι οι ιδιοκτήτες τους περιγράφουν πως κάθε χρόνο ο χειμώνας γίνεται όλο και πιο δύσκολος καθώς υπάρχουν πολλές μέρες που το μεροκάματο στο τιμόνι δεν βγαίνει.

Και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η εικόνα παρόμοια. Στο ίδιο σημείο που το καλοκαίρι επικρατεί το αδιαχώρητο τις περισσότερες ώρες της ημέρας το χειμώνα ο χρόνος δεν περνά καθώς η κίνηση είναι ελάχιστη.  Για ένα επάγγελμα καθαρά εποχιακό κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες ταξί εξηγώντας πως με τα έσοδα του καλοκαιριού βγάζουν τα σπασμένα του χειμώνα και τελικά η τσέπη τους μένει στο τέλος άδεια.

Ειδικά μετά τις γιορτές η πτώση της κίνησης είναι ακόμη μεγαλύτερη και αυτό δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση. Μέχρι η δουλειά να ανοίξει και πάλι μαζί με την τουριστική σεζόν δηλαδή, οι αυτοκινητιστές τρέμουν στη σκέψη εξτρά εξόδων. Όπως οι βλάβες που δυστυχώς είναι συχνές με τους ίδιους να εξηγούν πως τα οχήματα τους δεινοπαθούν σε δρόμους γεμάτους με λακκούβες και κακοτεχνίες.

Με τον χρόνο να κυλά βασανιστικά αργά στις  στάσιμες βάρδιες του χειμώνα οι ιδιοκτήτες ταξί περιμένουν το καλοκαίρι για να πάρουν οικονομική «ανάσα».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News