ταξι

Με πορεία από την Κνωσό στην πλατεία Ελευθερίας η συμμετοχή των ταξί στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Ηράκλειο
Με πορεία από την Κνωσό στην πλατεία Ελευθερίας η συμμετοχή των ταξί στην κινητοποίηση της Τετάρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μηχανοκίνητη πορεία από την Κνωσό έως την πλατεία Ελευθερίας και στάση εργασίας από τις 9.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, με φόντο τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα ταξί του Ηρακλείου. 

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου:  

Συνάδελφοι:

✓ Στις 28 Φεβρουαρίου, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μαζί με το λαό, απαιτούμε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί, και να αποδοθούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες.

✓ Δεν θα δεχτούμε να υποστούμε τις συνέπειες του φορολογικού νομοσχεδίου που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, που εκτοξεύει εκδικητικά απέναντι στους επαγγελματίες το φόρο εισοδήματος και μας οδηγεί μαθηματικά τη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στην χρεοκοπία.

✓ Δεν θα επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να δώσει γη και ύδωρ στις πολυεθνικές εταιρείες. Τους λέμε ξεκάθαρα να μην τολμήσουν να καταργήσουν ούτε να ψηφίσουν νόμους προς όφελος των πολυεθνικών εταιρειών έναντι των ΤΑΞΙ. Θα μας βρουν μπροστά τους.

✓ Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε το υψηλό κόστος των λειτουργικών εξόδων που συνεχώς αυξάνονται, όπως το κόστος αγοράς αυτοκινήτου, τις τιμές των ανταλλακτικών, τη συντήρηση των οχημάτων μας, που πλέον όλα αυτά τα έξοδα είναι ασύμφορα για την βιωσιμότητα μας.

✓ Δεν θα δεχτούμε την αύξηση του ΦΠΑ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την οποία θα πληρώσει ακριβά ο επιβάτης - πελάτης του ΤΑΞΙ.

✓ Δεν μπορούμε να πληρώνουμε πανάκριβα καύσιμα για να λειτουργήσουμε τα οχήματα μας, χωρίς η κυβέρνηση να αποδέχεται το αίτημα μας για αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση των τιμών των καυσίμων.

✓ Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο, την τεράστια υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου απο τα Ε.Ι.Χ. μετά οδηγού, ελλείψει εποπτικού ελεγκτικού μηχανισμού και την αποδόμηση της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τις χερσαίες μεταφορές και μια κυβέρνηση που επιτρέπει στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου χώρου, με απύθμενο θράσος να ζητάνε το ξαφνικό θάνατο του ΤΑΞΙ. Δεν θα τους περάσει, άνοιξαν πόλεμο και θα τον έχουν.

✓ Δεν μπορούμε συνάδελφοι να μένουμε αμέτοχοι, στο υψηλό κόστος της ενέργειας, στην ακρίβεια στα τρόφιμα, στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος


Οι ζωές μας έχουν αξία!

Καλούμε, όλους τους συναδέλφους, στις 28 Φεβρουαρίου, να συμμετέχουν μαζικά στη πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει με τα οχήματα μας, ξεκινώντας απο τη Κνωσό, στο πάρκινγκ στις αρχαιότητες και με κατεύθυνση τη Πλατεία Ελευθερίας, μέσω της Λ.Κνωσού, Δημοκρατίας θα ενωθούμε με τις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων φορέων στην Πλατεία Ελευθερίας.

*Το ραντεβού για τη συγκέντρωση των οχημάτων και την έναρξη της μηχανοκίνητης πορείας με τα ΤΑΞΙ είναι στις 9:15 το πρωί, στο πάρκινγκ στις αρχαιότητες της Κνωσού, όπου θα ξεκινήσει και η πορεία μας με τα οχήματα.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News