Υπόγειοι κάδοι

Μέσα στον Μάρτιο ξεκινά η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων σε σημεία περιοχών του Ηρακλείου (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Μέσα στον Μάρτιο ξεκινά η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων σε σημεία περιοχών του Ηρακλείου (vid)
H διαδικασία εγκατάστασης θα γίνει σε περιοχές όπως στου Μπεντεβή, την Κηπούπολη, τη λεωφόρο Κνωσσού, το πάρκο Ερυθραίας, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Μασταμπά και το Ατσαλένιο

Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν στο Ηράκλειο, επαναφέροντας τον σχεδιασμό που είναι από τη μια η αναβάθμιση των υπηρεσιών και από την άλλη η αισθητική αναβάθμιση των σημείων. Οι κάδοι αρχικά θα τοποθετηθούν σε περιοχές εκτός κέντρου, ενώ σε δεύτερο χρόνο, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, θα τοποθετηθούν και εντός των τειχών.

Ειδικότερα, μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης 100 νέων υπόγειων κάδων σε περιοχές όπως στου Μπεντεβή, την Κηπούπολη, τη λεωφόρο Κνωσού, το πάρκο Ερυθραίας, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Μασταμπά και το Ατσαλένιο.

Πρόκειται για υπόγειους κάδους με χωρητικότητα ο καθένας όσο 2,5 περίπου συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, με τους οποίους έρχονται να επιτευχθούν δύο σημαντικοί στόχοι, που από τη μια είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ταυτόχρονα η αισθητική αναβάθμιση σημείων του δήμου Ηρακλείου.

Τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι κάδοι έχουν χωροθετηθεί, ενώ το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες εκσκαφής σε βάθος 2 μέτρων προκειμένου να μπορέσουν να εγκατασταθούν.

Στόχος σε δεύτερο χρόνο, πάντως, είναι τέτοιοι κάδοι να τοποθετηθούν και εντός των τειχών της πόλης, κάτι που για να προχωρήσει απαιτείται η συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News