Καμπάνια HER-autism

Ηράκλειο: Μια αγκαλιά από τον κόσμο στην καμπάνια ενημέρωσης "Σειρά σου" της ομάδας γονιών και φίλων ατόμων με αυτισμό “HER-autism” (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Μια αγκαλιά από τον κόσμο στην καμπάνια ενημέρωσης "Σειρά σου" της ομάδας γονιών και φίλων ατόμων με αυτισμό “HER-autism” (vid)
Επίσημη “πρώτη” στο Ηράκλειο της ομάδας γονιών και φίλων ατόμων με αυτισμό – Καμπάνια σε 30 διαφορετικές πόλεις με στόχο την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας – Ο ρόλος του εθελοντισμού και η στήριξη ουσίας στα άτομα με αυτισμό

Θερμή αγκαλιά επιφύλαξε ο κόσμος στην καμπάνια ενημέρωσης “Σειρά σου” που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο (24/2) στο Ηράκλειο.  Πρόκειται για μια εκδήλωση για την ορατότητα της αόρατης αναπηρίας που στοχεύει στην ενημέρωση και δη στην αποδοχή του αυτισμού και της νοητικής αναπηρίας, την οποία αγκάλιασαν εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν χθες στην καρδιά του Ηρακλείου.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι “Batala Creta” δίνοντας παλμό και ρυθμό με τα κρουστά τους, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

“Σειρά σου” είναι ο τίτλος της καμπάνιας που πραγματοποιείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και οργανώνεται σε 30 πόλεις της χώρας. Πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά, με την πρέσβειρα της καμπάνιας Αγγελική Μπαλτατζή να στέλνει τα δικά της μηνύματα: «Θέλουμε πρώτα και κύρια ενημέρωση… Τι είναι ο αυτισμός; Είναι μια συμπεριφορική αναπηρία και όχι μια ασθένεια. Μια νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να το κατανοήσει ο κόσμος και να το αποδεχτεί», τονίζει.  

Η νεοσύστατη ομάδα γονιών και φίλων ατόμων με αυτισμό “HER-autism” εγκαινίασε την πρώτη δημόσια παρουσία της με τη διαδραστική καμπάνια και σήμα τον «ανεμόμυλο της καρδιάς μας». Στόχος της ομάδας είναι η ενημέρωση, η κατανόηση και η αποδοχή του αυτισμού - η ένταξη των αυτιστικών ατόμων στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και όχι μόνο.

«Σε μια έρευνα του 2020, στην ηλικιακή ομάδα γύρω στα 17 έτη, η Κρήτη είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτισμού. Και εάν θέλετε ένα γενικό νούμερο, περίπου 1,5 παιδί στα 100 γεννιέται με αυτισμό. Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό. Δεν είμαστε τόσο μειονότητα όσο νομίζει ο κόσμος», τονίζει η κ. Μπαλτατζή.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV για την καμπάνια στο κέντρο του Ηρακλείου: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News