Δένδιας στη ΣΕΑΠ

Δένδιας από την ΣΕΑΠ: Αυτό είναι το σχέδιο για ένα σύγχρονο ελληνικό στρατό (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Δένδιας από την ΣΕΑΠ: Αυτό είναι το σχέδιο για ένα σύγχρονο ελληνικό στρατό (vid)
Να ενισχύσουμε την εφεδρεία και να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη που θα συμπληρώνονται από εκπαιδευμένους εφέδρους είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Έτοιμη η Ελλάδα να υιοθετήσει το Φινλανδικό μοντέλο στράτευσης

Επίσκεψη στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Ηράκλειο πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο (24/2) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ «μετά από πολλά χρόνια»

Ο ίδιος μίλησε για τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό κάνοντας λόγο για την αναδιάρθρωση της Εφεδρείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Νίκος Δένδιας που είχε διαδοχικές συναντήσεις με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της ΣΕΑΠ, καθώς και με τους σπουδαστές της Σχολής, αναφέρθηκε στο φινλανδικό μοντέλο στράτευσης που ετοιμάζεται να υιοθετήσει η Ελλάδα.

Όπως τόνισε τις προσεχείς ημέρες «θα επισκεφτεί ο ίδιος τη Φινλανδία όπου θα του γίνει αναλυτική παρουσίαση του φινλανδικού μοντέλου, το οποίο με τις απαραίτητες προσαρμογές στα ελληνικά δεδομένα θα αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία μέσα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 του νέου σύγχρονου ελληνικού στρατού.

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα «από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» όπως είπε αναφέρθηκε στην υπαρκτή απειλή του αναθεωρητισμού.

ΔΕΝΔΙΑΣ ΧΑΝΙΑ

Τον υπουργό Άμυνας συνόδεψαν στην επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης,  ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, και ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Δείτε το βίντεο:

Μεσημεριανό φαγητό στο Ρέθυμνο

Σε εστιατόριο, στην παραλία του Ρεθύμνου, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Απόλαυσαν το φαγητό με σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Δένδιας: Μεσημεριανό φαγητό στο Ρέθυμνο

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News