Δένδιας στη ΣΕΑΠ

Ηράκλειο: Η «επιστροφή» του Νίκου Δένδια στη ΣΕΑΠ - «Να δημιουργήσουμε στρατό με άξιους εφέδρους κατά τα πρότυπα Φιλανδίας» (vid, pics)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Η «επιστροφή» του Νίκου Δένδια στη ΣΕΑΠ - «Να δημιουργήσουμε στρατό με άξιους εφέδρους κατά τα πρότυπα Φιλανδίας» (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός», είπε μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ «μετά από πολλά χρόνια»

Τις εγκαταστάσεις της ΣΕΑΠ (Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού) επισκέφτηκε σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και με τους σπουδαστές της Σχολής με κεντρικό θέμα την εφεδρεία.

Ο υπουργός μίλησε κατά την επίσκεψη του στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού το πρωί του Σαββάτου για την απειλή που συνιστά ο αναθεωρητισμός απέναντι στην παγκόσμια ειρήνη. Όπως υπογράμμισε «η δεύτερη επέτειος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό ουδενός».

Δένδιας στη ΣΕΑΠ

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός έκανε λόγο για την αναδιάρθρωση της Εφεδρείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πρότυπα ενός μοντέλου όπως εκείνου της Φινλανδίας, χώρας που εντάχθηκε πρόσφατα στον νατοϊκό συνασπισμό και στην οποία όπως είπε θα επισκεφθεί επίσημα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Να δημιουργήσουμε έναν στρατό στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα», τόνισε ο κ. Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του, ενώ χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ «μετά από πολλά χρόνια».

«Εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός» συμπλήρωσε.

Δένδιας στη ΣΕΑΠ

Στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία» και να δημιουργήσουμε έναν στρατό «στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα».

«Μεθαύριο», συνέχισε, «θα είμαι στη Φινλανδία που θα μου γίνει η επίδειξη του φινλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό».

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα «από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» είπε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο, για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή, τι υπαρκτή απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα».

«Πώς ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο κ. Δένδιας συνοδεύεται από τους Μάξιμο Σενετάκη, Γιάννη Κεφαλογιάννη και Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: ertnews.gr

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News