τουριστικά λεωφορεία

Διαμαρτυρία με κόρνες: Σήκωσαν στον «αέρα» την Ν. Πλαστήρα τα τουριστικά λεωφορεία - Δείτε βίντεο

Ηράκλειο
Διαμαρτυρία με κόρνες: Σήκωσαν στον «αέρα» την Ν. Πλαστήρα τα τουριστικά λεωφορεία - Δείτε βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημείο συνάντησης των ιδιοκτητών - οδηγών ήταν το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με κατάληξη το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα τη πλατεία Ελευθερίας - Δείτε τη μηχανοκίνητη πορεία από ψηλά

Στους δρόμους του Ηρακλείου βγήκαν το πρωί της Πέμπτης (22/2) οι ιδιοκτήτες και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου, σε συνέχεια των δυναμικών μηχανοκίνητων διαμαρτυριών που πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου Τουριστικών Ιδιοκτητών Λεωφορείων δυτικής Κρήτης.

Σημείο συνάντησης των ιδιοκτητών - οδηγών ήταν το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με κατάληξη το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα τη πλατεία Ελευθερίας.

Διαμαρτυρία με κόρνες στην Νικολάου Πλαστήρα

Τα αιτήματα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με τα αιτήματα του κλάδου:

«Η μη τήρηση και υλοποίηση τον δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τον κλάδο των τουριστικών Λεωφορείων δεν αφήνει άλλη επιλογη από την αρχή των κινητοποιήσεων.

  1. Νομοθετική ρύθμιση για την εναρμόνιση των τελών Κυκλοφορίας των Τουριστικών λεωφορείων  με εκείνα των ΚΤΕΛ τα οποία είναι μειωμένα στο 50%.
  2. Αντιμετώπιση της τεράστιας υποκλοπής έργου που υπάρχει στον κλάδο του Τουριστικού Λεωφορείου. Ζητούν  ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για το έργο  όπως και περισσότερους ελέγχους για την υποκλοπή.
  3. Επιδότηση για αγορά καινούργιων λεωφορείων και για υφιστάμενες επιχειρήσεις. Ο κλάδος δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ για αντικατάσταση του στόλου.
  4. Προσωρινή ακινησία και των τουριστικών λεωφορείων με την εφαρμογή My- Car».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News