Φοιτητές

Νέα κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (pics)

Ηράκλειο
Νέα κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης από τους φοιτητές στο Ηράκλειο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές των σχολών του Ηρακλείου, που προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) ενάντια στο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

φοιτητές

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το απόγευμα υπό κατάληψη τελούν και τα επτά τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο, μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών.

Όπως είναι γνωστό, υπό κατάληψη τελούν εδώ και μέρες τα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η εξεταστική. Ωστόσο, οι όποιες εκκρεμότητες αναμένεται, όπως αναφέρουν πηγές του ΕΛΜΕΠΑ, να κλείσουν χωρίς προβλήματα, με τρόπους που θα αποφασιστούν από τους αρμόδιους καθηγητές, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στα δύο υπό κατάληψη τμήματα προστέθηκαν σταδιακά και τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά τα μαθήματα του δεύτερου εξαμήνου που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη Δευτέρα στο σύνολο των τμημάτων του ιδρύματος, τα οποία εδρεύουν στο Ηράκλειο. Οι καταλήψεις συνεχίζονται χωρίς εντάσεις και αναμένεται να έχουν διάρκεια, δεδομένου ότι επίκειται η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ενώ με πρόσφατο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υπεραμύνθηκε του άρθρου 16 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα – νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση και παράλληλα ζήτησε την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News