ασανζ

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για τον Τζούλιαν Ασάνζ στο Υποπροξενείο της Μ. Βρετανίας

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Κινητοποίηση για τον Τζούλιαν Ασάνζ στο Υποπροξενείο της Μ. Βρετανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το μόνο έγκλημα του Τζούλιαν Ασάνζ είναι η… δημοσιογραφία και πρόκειται για τη σημαντικότερη υπόθεση για την ελευθερία του Τύπου στον 21ο αιώνα.», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Οργάνωση Βάσης Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 στο Υποπροξενείο της Μεγάλης Βρετανίας στο Ηράκλειο, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου (Θαλήτα 6  - Πύργος Candia) όπου στεγάζεται το βρετανικό υποπροξενείο, την ίδια ώρα που θα πραγματοποιούνται  διαμαρτυρίες στη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες. 

ασανζ

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 συμμετέχουν, μαζί με δεκάδες οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, συλλογικότητες, κόμματα και πολιτικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο στη διεθνή κινητοποίηση για την απελευθέρωση του αγωνιστή δημοσιογράφου Τζούλιαν Aσάνζ. Χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη (20 και 21 Φεβ.) εκδικάζεται η έφεση του Ασάνζ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο προσπαθώντας να αποτρέψει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει ποινή έως και 175 χρόνων για αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, μέσω των Wikileaks.

«Το μόνο έγκλημα του Τζούλιαν Ασάνζ είναι η… δημοσιογραφία και πρόκειται για τη σημαντικότερη υπόθεση για την ελευθερία του Τύπου στον 21ο αιώνα.», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News