Κόμβοι ταλαιπωρίας στο Ηράκλειο: Παρεμβάσεις «ανάσα» σε οδηγούς και πεζούς (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Κόμβοι ταλαιπωρίας στο Ηράκλειο: Παρεμβάσεις «ανάσα» σε οδηγούς και πεζούς (vid)
Το κυκλοφοριακό χάος σε κομβικά σημεία του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, Άι Γιάννη Χωστό και στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, στοχεύει να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό η Λότζια η οποία προχωρά στον ανασχεδιασμό τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων
  • Στον χάρτη 62 Μαρτύρων, Άι Γιάννης Χωστός και Σοφοκλή Βενιζέλου
  • Προχωρά από την Λότζια ο ανασχεδιασμός των τριών προβληματικών κόμβων
  • Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της δημοτικής Αρχής
  • Κατατέθηκαν προς έγκριση οι περιβαλλοντικές μελέτες
  • Παρεμβάσεις ανακούφισης σε οδηγούς και πεζούς
  • Ζητούμενο και η οδική ασφάλεια στα προβληματικά σημεία
  • Το επόμενο τριήμερο έτοιμες οι οριστικές μελέτες με τον χάρτη των αλλαγών

Κυκλοφοριακή «ανάσα» σε 3 κομβικά σημεία της πόλης στοχεύει να δώσει η δημοτική αρχή Ηρακλείου μέσω της διαμόρφωσης κόμβων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο ύψος γνωστού πολυκαταστήματος καταργείται ο κυκλικός κόμβος και δημιουργείται κόμβος ελλειψοειδούς μορφής, με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας να γίνεται με φανάρια.  Οι οδηγοί δεν θα ακολουθούν κυκλική πορεία όπως σήμερα, όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Στο επίμαχο σημείο, δημιουργείται κόμβος σε νέα θέση και διαβάσεις πεζών ενώ επεκτείνονται τα πεζοδρόμια.

Στον Άι Γιάννη Χωστό, δημιουργείται κυκλικός κόμβος στο επίμαχο σημείο, ενώ δρομολογούνται παρεμβάσεις για την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ, μέσω της δημιουργίας διαβάσεων και επέκτασης πεζοδρομίων. Παράλληλα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις επί της Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο ύψος της οδού Αχαιών, όπου εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργούν φανάρια, αυτά θα ξηλωθούν καθώς προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας εντός της κυκλικής πορείας.

Το σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες και όπως εκτιμάται σε 3 μήνες αναμένονται οι οριστικές μελέτες, εγκρίσεις και τα τεύχη δημοπράτησης.

Επόμενο στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News