Ειδικό σχολείο

Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Ηράκλειο (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Ηράκλειο (vid)
Διαχρονικό ζήτημα για το Ηράκλειο η κτηριακή εικόνα του πολύπαθου ειδικού σχολείου, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες εδώ και 15 χρόνια

Φως στον ορίζοντα βλέπει η δημοτική Αρχή για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου.

Με την κτηριακή εικόνα του πολύπαθου ειδικού σχολείου να αποτελεί ένα διαχρονικό ζήτημα για το Ηράκλειο, και τους μαθητές τα τελευταία 15 χρόνια να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, μια λύση που από προσωρινή έγινε… μόνιμη, η μελέτη που δρομολογείται θα οδηγήσει σε ένα κτήριο αναβαθμισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο, που θα λύσει τα προβλήματα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Αυτό τουλάχιστον προσδοκά η δημοτική Αρχή, με φόντο το πολύπαθο Ειδικό Σχολείο που αποτελεί για χρόνια μια πικρή ιστορία για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για ένα έργο που κινδύνευε με απένταξη από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” λόγω μηδενικής απορροφητικότητας και μπαίνει ξανά σε τροχιά υλοποίησης. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση καλύπτει την απαλλοτρίωση οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή των Δειλινών και θα στεγάζει παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Με την κτηριακή εικόνα του πολύπαθου ειδικού σχολείου να αποτελεί ένα διαχρονικό ζήτημα για το Ηράκλειο, η μελέτη που δρομολογείται θα οδηγήσει σε ένα κτήριο αναβαθμισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο, που θα λύσει τα προβλήματα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Για ένα έργο που αποτελεί προτεραιότητα έκανε λόγο ο Αλέξης Καλοκαιρινός, ενώ τόνισε πως η επιδίωξη της δημοτικής Aρχής είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV για το θέμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News