Κρήτη: Ακόμα στο περίμενε για αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς μετά τη φονική θεομηνία (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Κρήτη: Ακόμα στο περίμενε για αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς μετά τη φονική θεομηνία (vid)
Οι αρνητικές εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και Δημάρχων που έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση της Κρήτης από την κυβέρνηση σε σχέση με άλλες πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας
  • Μετά τις θεομηνίες στη δίνη της γραφειοκρατίας
  • Με αργά αντανακλαστικά η πολιτεία μετά τη φονική θεομηνία

Αποζημιώσεις - ψίχουλα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου του 2022 στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης διεκδικούσε αποζημιώσεις στο 100%, το ανώτατο ποσοστό αποζημίωσης για ζημιές άνω των 20.000 ευρώ ανέρχεται στο 30%.  Επιπλέον, οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές, ύψους 120.000 ευρώ, με τους δικαιούχους να καλούνται να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά για την εκκαθάριση και πληρωμή έως τη 31η Ιανουαρίου.

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και Δημάρχων που έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση της Κρήτης από την κυβέρνηση σε σχέση με άλλες πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, πληγείσες περιοχές όπως στον Δήμο Μαλεβιζίου παραμένουν αθωράκιστες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς δεν έχουν εκπονηθεί ακόμα οι σχετικές μελέτες όπως και τα αναγκαία φράγματα ανάσχεσης.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News