Μεσαρά: Μαθητές στη Γαλιά κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ 11 χρόνια - Η προσωρινή λύση μετατράπηκε σε μονιμότητα (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Μεσαρά: Μαθητές στη Γαλιά κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ 11 χρόνια - Η προσωρινή λύση μετατράπηκε σε μονιμότητα (vid)
Στον αέρα είναι τα τελευταία 11 χρόνια η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου Γαλιάς, το οποίο μετά από σεισμό το 2013 κρίθηκε ακατάλληλο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Η αρχικά προσωρινή λύση των λυόμενων αιθουσών φαίνεται να έχει παγιωθεί καθώς μέχρι και σήμερα η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται εκεί

Στο περίμενε εδώ και 11 χρόνια για την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου Γαλιάς… Ήταν το 2013 όταν σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις σχολικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα ως λύση ανάγκης, να τοποθετηθούν κοντέινερ στο προαύλιο ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές... 2024, και τίποτα δεν έχει αλλάξει, με την κατάσταση να έχει παγιωθεί… Η αρχικά προσωρινή λύση μετατράπηκε σε μονιμότητα για μία και πλέον δεκαετίας. 

Σε απόσταση αναπνοής από τις λυόμενες σχολικές αίθουσες, παραμένει σαν φάντασμα το σχολικό κτίριο που μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου κρίθηκε ακατάλληλο. Χρόνια και χρόνια μετά το μάθημα εξακολουθεί να  γίνεται στα κοντέινερ. Με αλλεπάλληλες εκκλήσεις να πέφτουν στο κενό, εκπαιδευτικοί περιγράφουν πως εδώ και 11 χρόνια εκτυλίσσεται ένα πινγκ πονγκ ευθυνών χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα… 

Φως στο τούνελ του αδιεξόδου φαίνεται να διαφαίνεται έστω και αμυδρά. Η μελέτη ανέγερσης νέου κτιρίου έχει ήδη προωθηθεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση με την ελπίδα πως θα ανάψει το πράσινο φως για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ακόμη κι αν στο εξής η δρομολόγηση του έργου δεν γνωρίσει νέες δυσκολίες και εμπόδια, που θεωρείται απίθανο, θα χρειαστούν σίγουρα κάποια ακόμη χρόνια προκειμένου τα παιδιά της Γαλιάς να περάσουν το κατώφλι ενός κανονικού δημοτικού σχολείου. 

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News