Ηράκλειο: Σάρκα και οστά παίρνει το εμβληματικό έργο στα ενετικά τείχη (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Σάρκα και οστά παίρνει το εμβληματικό έργο στα ενετικά τείχη (vid)
Μία περιπατητική διαδρομή από την Βίγλα στο Μαρτινέγκο - Πολύ σύντομα στη διάθεση των πολιτών η μοναδική ανάπλαση στα τείχη

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες στα Ενετικά Τείχη από την Πύλη Βιτούρι έως το Μαρτινένγκο. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση πάνω στο μνημείο, όπου δημότες και επισκέπτες θα απολαμβάνουν τη βόλτα τους.

Ο νέος κοινόχρηστος χώρος αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη ζωή του Ηρακλείου, τόπος συνάντησης και αναψυχής, όπως δήλωσε με ικανοποίηση ο Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα του έργου, το οποίο θα παραδοθεί σύντομα προς χρήση.

Οι εικόνες εγκατάλειψης αποτελούν πλέον παρελθόν στο μνημείο, στο οποίο διαμορφώθηκε… περιπατητική διαδρομή με έγχρωμο δάπεδο ενώ… τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά και αστικός εξοπλισμός. Ακόμη, κατασκευάστηκε αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του μνημείου.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τα μονοπάτια από φυσικούς λίθους, ενώ χρώμα στην όμορφη αυτή διαδρομή δίνουν οι νέες φυτεύσεις. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν από τον Προμαχώνα Παντοκράτορα έως τον Άγιο Ανδρέα.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News