Παρεκκλήσι Αγίας Άννας Ρομά

Νέα Αλικαρνασσός: Αγιασμός στο παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που έφτιαξαν οι Ρομά (pics)

Ηράκλειο
Νέα Αλικαρνασσός: Αγιασμός στο παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που έφτιαξαν οι Ρομά (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παρεκκλήσι στη Νέα Αλικαρνασσό φτιάχτηκε με προσωπική εργασία των μελών της κοινότητας Ρομά αλλά και με ευγενικές χορηγίες

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο αγιασμός του παρεκκλησίου της Αγίας Άννας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου... Ένα παρεκκλήσι που έγινε μέσω ευγενικών χορηγιών αλλά και με προσωπική εργασία μελών της κοινότητας Ρομά.

Παρεκκλήσι Αγίας Άννας Ρομά

«Αυτό το μικρό αλλά σημαντικό κτίσμα αναδεικνύει την αγάπη και την αφοσίωση της κοινότητας. Η κατασκευή αυτού του παρεκκλησίου, αφιερωμένο στην Αγία Άννα, μητέρα της Παναγίας και της Αγίας Οικογένειας, έγινε πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της σκηνοθέτιδος και συντελεστών της ταινίας ντοκιμαντέρ “Ό,τι λες για μένα” και την προσωπική εργασία των μελών της κοινότητας», αναφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Ρομά Δύο Αοράκια που μέσω ανακοίνωσης ευχαριστεί «θερμά τον κύριο Λεμπιδάκη (Πλαστικά Κρήτης) για την υποστήριξή του, γιατί η κατασκευή αυτής της μικρής εκκλησίας αντιπροσωπεύει όχι μόνο ένα θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και έναν χώρο ενότητας για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Εκφράζουμε επίσης τις ειλικρινείς μας ευγνωμοσύνες προς τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού για την προσφορά εργαλείων και υλικών για τον χρωματισμό της εκκλησίας. Επιπλέον, αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη τη σημαντική συνεισφορά όλων εκείνων που, με θερμή εθελοντική δράση, παρείχαν εξειδικευμένες υπηρεσίες για την αποτελεσματική υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ απευθύνεται προς την Ευαγγελία Γούλα, την εικαστικό και σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ "Ό,τι λες για μένα", η οποία με την καλλιτεχνική της αίσθηση δημιούργησε τις κύριες εικόνες της Αγίας Άννας που στολίζουν το εξωτερικό και εσωτερικό της εκκλησίας».

Παρεκκλήσι Αγίας Άννας Ρομά
Παρεκκλήσι Αγίας Άννας Ρομά

Ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Συμεών Σεραφειμόπουλος, τόνισε τη σπουδαιότητα αυτού του ιερού χώρου για την κοινότητα, αναφέροντας ότι αποτελεί «ένα ισχυρό σύμβολο για την κοινότητα των Ρομά. Οι ίδιοι οι τσιγγάνοι έχουν βαθιά ριζωμένους δεσμούς με την οικογένεια, και το εκκλησάκι αυτό αποτελεί έναν χώρο όπου η πίστη και η ενότητα ενισχύονται. Το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ενότητας που μεταδίδεται μέσα από αυτό τον χώρο έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά τα μέλη και τα παιδιά της κοινότητας».

Παρεκκλήσι Αγίας Άννας Ρομά

Το παρεκκλήσι είναι ανοιχτό προς όλο τον κόσμο, και οι κάτοικοι προσκαλούν όλους τους πολίτες να το επισκεφτούν, να μοιραστούν τη χαρά του νέου ιερού χώρου και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. «Ευελπιστούμε στη συνεχιζόμενη υποστήριξη ώστε να φτάσουμε το έργο μας στο επίπεδο που αρμόζει», καταλήγουν στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Δύο Αοράκια.

Παρεκκλήσι Αγίας Άννας Ρομά
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News