αστυνομία νυχτα

Σάλος με τον 47χρονο εν ενεργεία αστυνομικό που συνελήφθη να εργάζεται και ως οδηγός ασθενοφόρου – Τι λένε συνάδελφοί του (vid)

Ηράκλειο
Σάλος με τον 47χρονο εν ενεργεία αστυνομικό που συνελήφθη να εργάζεται και ως οδηγός ασθενοφόρου – Τι λένε συνάδελφοί του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν μετά από καταγγελία

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση με τη σύλληψη ενός αστυνομικού εν ενέργεια στο Ηράκλειο ο οποίος οδηγούσε κατά παράβαση της νομοθεσίας ιδιωτικό ασθενοφόρο.

«Δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο σε αυτό» λένε οι συνάδελφοί του, που σημειώνουν εμφατικά πως οι μισθοί τους είναι τραγικοί και η δεύτερη δουλειά είναι μονόδρομος προκειμένου να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Όπως τονίζουν, με φόντο και τη μάχη για τη ζωή του που δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Ρέντη, η ίδια η Πολιτεία θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, την ίδια ώρα που δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα αυτονόητα.

Από την άλλη, η υπόθεση του ασθενοφόρου φέρνει στο προσκήνιο και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον χώρο της υγείας, αφού οι ασθενείς καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ακόμα και για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. «Όσο το κράτος δίνει το δικαίωμα, τόσο θα καταγράφονται τέτοιες καταστάσεις», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Μια σύλληψη δυο πραγματικότητες που πληγώνουν την ίδια την κοινωνία

Η σύλληψη του εν ενεργεία αστυνομικού σε υπηρεσία του Ηρακλείου, ο οποίος οδηγούσε ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε έναντι αμοιβής κατά παράβαση της νομοθεσίας ασθενείς, φέρνει στο φως αφενός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ακόμα και για να μεταφερθούν στα νοσοκομεία κι από την άλλη την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστυνομικοί.

Ο 47χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο συνελήφθη χθες Παρασκευή στα πλαίσια του αυτοφώρου να οδηγεί το ασθενοφόρο το οποίο έκανε τη συγκεκριμένη μεταφορά κατά παράβαση της νομοθεσίας έναντι αμοιβής… Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα έγιναν μετά από καταγγελία. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε την ασθενή - μια αστυνομικό υπό κάλυψη - και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το εφημερεύον νοσοκομείο έγινε έλεγχος, με τους συναδέλφους του οδηγού να βρίσκουν στην κατοχή της συνοδού του ασθενοφόρου τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε παραλάβει για τη διακομιδή της ασθενούς.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, με τον ίδιο να οδηγείται στον εισαγγελέα Ηρακλείου με τις κατηγορίες της απασχόλησης σε άλλο επάγγελμα, υποκλοπή μεταφορικού έργου και στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης ασθενοφόρου. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς ωστόσο να έχει ξεμπλέξει, αφού εκκρεμεί και ο πειθαρχικός έλεγχός του, ενώ σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική εξέταση.

Η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν και οι αστυνομικοί.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι εκπρόσωποί τους, η Πολιτεία από τη μια τους ζητά να είναι στην πρώτη γραμμή κι από την άλλη τους αφήνει έκθετους τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News