Εκδήλωση Πολιτιστικού

Ηράκλειο: Και επίσημα με τη σφραγίδα της UNESCO στις επτά πόλεις παγκόσμιας γαστρονομίας (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Και επίσημα με τη σφραγίδα της UNESCO στις επτά πόλεις παγκόσμιας γαστρονομίας (vid)
Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση που έρχεται να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν του Ηρακλείου, καθώς η γαστρονομική κουλτούρα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες

Σημείο αναφοράς αποτελεί η Γαστρονομία για την Κρήτη. Πλέον, το Ηράκλειο με τη σφραγίδα της UNESCO, εντάσσεται στο δίκτυο των δημιουργικών πόλεων και βρίσκεται ανάμεσα σε 7 πόλεις του κόσμου που διακρίθηκαν ως παγκόσμιες πόλεις γαστρονομίας.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση που έρχεται να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν του Ηρακλείου, καθώς η γαστρονομική κουλτούρα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Μετά την ένταξη του Ηρακλείου στο διεθνές δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO, τοπικοί φορείς και δημοτική Αρχή σηκώνουν μανίκια, ακολουθώντας ένα κοινό πλάνο προς αυτή τη κατεύθυνση, για την ανάδειξη του Δήμου.

Η επίσημη τελετή ένταξης έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό για τη σχετική διαφημιστική εκστρατεία του Δήμου.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News