Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο: Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Υγεία: Νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Εσταυρωμένο (pics)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Υγεία: Νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Εσταυρωμένο (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ από τις 11 περίπου προχώρησαν  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στον Εσταυρωμένο

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (8/12) τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ από τις 11 περίπου προχώρησαν  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στον Εσταυρωμένο, απ’ όπου και οι φωτογραφίες του neakriti.gr.

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αυξήσει το κύμα φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια και όχι να το ανακόψει, με θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Στα Νοσοκομεία έχουμε 40.000 κενές οργανικές θέσεις και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι. Στη διάρκεια της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας, οι εκάστοτε Υπουργοί Υγείας κάλεσαν τους υγειονομικούς να αφήσουν άλλες δουλειές να ενισχύσουν ως συμβασιούχοι το σύστημα και δεσμεύτηκαν για την μονιμοποίηση τους ως αναγνώριση της προσφοράς. Εργάζονται επί πολλά έτη με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων αυτονόητο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πολέμησαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας, έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συμβασιούχοι από κορωνοϊό και ως αναγνώριση εισπράττουν τη διαρκή ομηρία, ανασφάλεια με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων και απολύσεις ΣΟΧ στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση όταν ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί, παρότι γνωρίζουν ότι η απόλυση των συμβασιούχων οδηγεί σε κατάρρευση τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την Πρόνοια.


Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δύο μήνες (χωρίς να εντάσσονται στο επικουρικό προσωπικό που ζητήσαμε), οι συνάδελφοι που ήρθαν ως επικουρικοί για αντικατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες, οι προνοιακοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας για τρείς μήνες και οι συμβασιούχοι ΣΟΧ, στις υπηρεσίες καθαριότητας και εστίασης για τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους. 
Η κυβέρνηση δια στόματος Υπουργού Υγείας, καθώς επίσης δια στόματος Υφυπουργού Οικονομικών κ. Πετραλιά, καθώς επίσης δια στόματος Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έταξαν ένα χρόνο παράταση σε όλους τους συμβασιούχους. Παύση των διαγωνισμών για εγκατάσταση εργολάβων στα Νοσοκομεία και δυνατότητα στα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες ΣΟΧ. 
Υπάρχει εμπαιγμός και κοροϊδία. Η ρύθμιση αυτή είναι δυσμενής όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για το σύστημα. Καλλιεργεί την ανασφάλεια στους συμβασιούχους οι οποίοι παραιτούνται κατά εκατοντάδες και αναζητούν εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό. Η άρνηση της απευθείας μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συμφωνία των κομμάτων για να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια οδηγεί και σε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού σε μελλοντικές προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού καθότι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με αυξημένη μοριοδότηση θα καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων. Εάν δεν θέλει η κυβέρνηση, ο τελευταίος συμβασιούχος να κλείσει την πόρτα του ΕΣΥ, εάν δεν θέλει να αναστείλουν τη λειτουργία τους τμήματα και μονάδες ζωτικής σημασίας στα Νοσοκομεία, να τροποποιήσει την διάταξη όχι στις αρχικές δεσμεύσεις για ένα χρόνο παράταση των συμβασιούχων που το θεωρούμε αυτονόητο ότι θα το πράξει, αλλά για την απευθείας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (ΟΑΕΔ, επικουρικών, ειδικευόμενων νοσηλευτών, επικουρικών συμβασιούχων προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων, ΣΟΧ, συμβασιούχων πρόνοιας κα).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, «τριμηνιτών» επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ «4.000 στην Υγεία» και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
Επιτέλους ας πράξουν το αυτονόητο.
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας αφορά ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 7η ΥΠΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11 π.μ.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News