Ηλικιωμένη - Γηροκομείο
Φωτ. αρχείου unsplash

Ηράκλειο: Σοκ στην τοπική κοινωνία προκαλεί ο θάνατος της 92χρονης στο γηροκομείο μετά από κατανάλωση καθαριστικού (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Σοκ στην τοπική κοινωνία προκαλεί ο θάνατος της 92χρονης στο γηροκομείο μετά από κατανάλωση καθαριστικού (vid)
Σοκάρει την κοινωνία του Ηρακλείου και όχι μόνο, η είδηση ότι 92χρονη γυναίκα, τρόφιμος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, έχασε τη ζωή της μετά από κατανάλωση καθαριστικού-απολυμαντικού το οποίο της δόθηκε πιθανά κατά λάθος αντί νερού, για να πάρει τα χάπια της

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σε γηροκομείο του Ηρακλείου, σε 92χρονη γυναίκα -τρόφιμο της μονάδας - αντί για νερό και ενώ επιχειρούνταν να δοθεί η φαρμακευτική της αγωγή, δόθηκε καθαριστικό-απολυμαντικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, και λίγο μετά έχασε τη ζωή της. 

Σοκαρισμένα τα μέλη της οικογένειάς της, στην καταγγελία τους στην αστυνομία φέρεται να υποστήριξαν ότι στη γυναίκα είχε δοθεί αντί για νερό καθαριστικό και ο λόγος αυτός ήταν που επέφερε το θάνατο… Με την έρευνά τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το μπουκάλι που εστάλη για ανάλυση στο χημείο, προχωρώντας ταυτόχρονα στη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη της μονάδας, της 28χρονης υπεύθυνης βάρδιας αλλά και της 23χρονης νοσηλεύτριας που φέρεται να έδωσε το καθαριστικό στην άτυχη γυναίκα.

Διαβάστε επίσης "Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας της 92χρονης Αθηνάς" λένε οι τρεις συλληφθέντες για το θάνατό της στο γηροκομείο από καθαριστικό αντί νερό

Ιδιοκτήτης, υπεύθυνη βάρδιας και νοσηλεύτρια που αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιων του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε  προκαταρκτική έρευνα και έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την συγκεκριμένη μονάδα εδώ και κάποιους μήνες, μετά από σχετικό έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας, είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας, ωστόσο λειτουργούσε με προσωρινή δικαστική απόφαση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως ανέφερε η προϊσταμένη της υπηρεσίας, με την επιβολή αναστολής λειτουργίας είτε για τυπικούς είτε για ουσιαστικούς λόγους επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 60 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας να αποσκοπεί στο να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της άτυχης 92χρονης, πώς έφτασε να καταναλώνει το καθαριστικό, κάτω από ποιες συνθήκες της δόθηκε το μπουκάλι και αν αντιστοιχούν και σε ποιον ευθύνες.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News