Τουρισμός - Αεροδρόμιο - Ταξί

Τουρισμός: Η κίνηση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», «έσπασε» ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Τουρισμός: Η κίνηση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», «έσπασε» ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (vid)
Ρεκόρ όλων των εποχών έσπασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με βάση τα στοιχεία του 11μηνου - Με την αυλαία της χρυσής τουριστικής σεζόν, ξεκινούν ήδη οι διεργασίες για την ενίσχυση του αερολιμένα προκειμένου να σηκώσει το ολοένα αυξανόμενο βάρος…
  • Με 8,6 εκατ. επιβάτες ξεπέρασε ήδη το «χρυσό» 2018 η κίνηση
  • Διεργασίες για "λίφτινγκ" με προτεραιότητα την ασφαλτόστρωση του διαδρόμου
  • Ανοιχτό ενδεχόμενο για κλείσιμο του αερολιμένα μέσα στον Φεβρουάριο 

Την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών σηματοδοτεί το 2023 για τον Κρητικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου Ηρακλείου, εκατομμύρια τουρίστες ψήφισαν «Κρήτη» για τις διακοπές τους, με τις συνολικές αφίξεις στο Νίκος Καζαντζάκης να καταρρίπτουν και το «χρυσό» ρεκόρ του 2018.

Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα, μέχρι τον Νοέμβριο, καταγράφηκαν συνολικά 8.600.000 αφίξεις, τη στιγμή που το 2018 αντιστοιχούσαν σε 8.150.000. Οι εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη, κάνουν λόγο για μια χρονιά που θα κλείσει με περίπου 8.700.000 αφίξεις συνολικά.

Με την αυλαία της χρυσής τουριστικής σεζόν, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο την ενίσχυση του αεροδρομίου, προκειμένου να σηκώσει το ολοένα αυξανόμενο βάρος.

Διαβάστε επίσης►Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πτήσεις από Φεβρουάριο από και προς το Ηράκλειο

Η διοίκηση του αεροδρομίου, αναμένει το πράσινο φως για την ασφαλτόστρωση 800 μέτρων στον διάδρομο προσγείωσης, που εφόσον δρομολογηθεί, είναι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το  «Νίκος Καζαντζάκης» να κλείσει για μερικές ημέρες μετά τις γιορτές.

Παράλληλα, με φόντο τις αντιδράσεις επιβατών αλλά και του προσωπικού που έκαναν λόγο για προβλήματα στον κλιματισμό και τις τουαλέτες του αεροδρομίου, δρομολογούνται εργασίες που επιχειρούν να βελτιώσουν τη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News