Ώρα Αιχμής

Κρητικόπουλα παίρνουν κοκαΐνη από τα 15 - Στοιχεία σοκ από εργαζόμενη της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ (vid)

Ηράκλειο
Κρητικόπουλα παίρνουν κοκαΐνη από τα 15 - Στοιχεία σοκ από εργαζόμενη της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση τα στοιχεία από τη Μονάδα Εφήβων, τα Κρητικόπουλα γνωρίζουν τις ουσίες κατά μέσο όρο από την ηλικία των 14,5 ετών

Μόνο σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αποκάλυψε στη διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ TV η εργαζόμενη στη Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Αργυρώ Παπαδάκη. Η κ. Παπαδάκη αποκάλυψε τη φρίκη των ναρκωτικών από την εφηβεία ακόμα, με Κρητικόπουλα να κάνουν χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης από τα 15 έτη ενώ ξεκινούν την κάνναβη από τα 13!

Με βάση τα στοιχεία από τη Μονάδα Εφήβων, τα Κρητικόπουλα γνωρίζουν τις ουσίες κατά μέσο όρο από την ηλικία των 14,5 ετών. Μόνο τον τελευταίο χρόνο η αύξηση των εφήβων και των οικογενειών τους που ζήτησαν βοήθεια από τη Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ είναι 10%, με συνολικά 85 εφήβους να εντάσσονται στα προγράμματα της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ λόγω εθισμού και εξαρτήσεων από ουσίες.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 3 μηνών τουλάχιστον, 8 σχολεία από το Ηράκλειο έχουν απευθυνθεί στη Μονάδα Εφήβων και περιπτώσεις που αφορούν το αντικείμενο του ΚΕΘΕΑ, στοιχείο που αποτυπώνει και το μέγεθος του προβλήματος.

Όπως τόνισε η εκπαιδευτικός Λίζα Σκλάβου, στις σχολικές κοινότητες είναι κοινό μυστικό για το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να βρει ναρκωτικά, κάτι που μεταφέρεται και από τους ίδιους τους μαθητές.

Συνολικά στη Μονάδα Εφήβων παρέχεται στήριξη σε εφήβους ηλικίας από 13 έως και 21 ετών. Δυστυχώς τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος, με την εργαζόμενη στη Μονάδα Εφήβων Αργυρώ Παπαδάκη να εκφράζει την ανησυχία της για τη νέα ψυχιατρική μεταρρύθμιση που ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτη τη μελλοντική λειτουργία της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ, μια μονάδα που επιτελεί ένα σπουδαίο έργο όσον αφορά τις εξαρτήσεις στους ανηλίκους.

 


 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News