Νέα Αλικαρνασσός: Ικανοποιημένοι οι παραγωγοί για τη νέα τοποθεσία της λαϊκής - Πότε αναμένεται η λειτουργία της (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Νέα Αλικαρνασσός: Ικανοποιημένοι οι παραγωγοί για τη νέα τοποθεσία της λαϊκής - Πότε αναμένεται η λειτουργία της (vid)
Έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία είναι η μόνιμη λαϊκή αγορά του Δήμου Ηρακλείου, στη Νέα Αλικαρνασσό που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Στην επίσημη παρουσίαση σήμερα, παρουσία του δημάρχου, διευκρινίστηκε ότι το μόνο που απομένει είναι η τοποθέτηση παραπετασμάτων που θα κόβουν τον αέρα από τα βόρεια και η ηλεκτροδότηση των στύλων της ΔΕΗ που έχουν τοποθετηθεί
  • Θέμα χρόνου η λειτουργία της λαϊκής στον νέο χώρο δίπλα στις φυλακές
  • 6,5 στρέμματα ο νέος χώρος της μόνιμης λαϊκής αγοράς
  • Ελάχιστες οι παρεμβάσεις που απομένουν, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρινό
  • Με οικολογική συνείδηση η νέα λαϊκή αγορά  
  • Ικανοποίηση από εμπόρους και παραγωγούς για τη νέα τοποθεσία

Θέμα χρόνου είναι να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει να λειτουργεί τις Τρίτες η λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού, στην έκταση έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα, ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της περιοχής που ανά διαστήματα αναγκάζονταν να μετακινούνται από γειτονιά σε γειτονιά, προκειμένου να προμηθευθούν τα απαραίτητα για τη διατροφή τους και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια έκταση 6,5 στρεμμάτων που μέσα στο επόμενο διάστημα, είτε μέσα στις γιορτές είτε λίγο μετά, θα είναι το σταθερό σημείο που θα γίνεται η λαϊκή αγορά επί των οδών Σταδίου και Μικράς Ασίας, σε σημείο με εύκολη πρόσβαση, μέσα και έξω από τον αστικό ιστό και με δυνατότητα εξεύρεσης χώρους στάθμευσης στην παραλιακή, που θα διασφαλίζει όπως επισημάνθηκε την μη επιβάρυνση της κυκλοφορίας.

Όπως τόνισε η δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός απομένει η τοποθέτηση παραπετασμάτων για τον αέρα από το βορά και η ηλεκτροδότηση, ενώ ήδη είναι έτοιμες οι τουαλέτες που τοποθετήθηκαν και που δεν είναι χημικές, αλλά έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό σύστημα.

Από τα καινοτόμα σημεία της, εκτός από το ότι θα είναι μόνιμη και σε δημοτική έκταση, είναι ότι η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, θα είναι ευθυγραμμισμένη και με την οικολογική συνείδηση, αφού όπως επισημάνθηκε  θα χρησιμοποιούνται μόνο χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες.

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν και παραγωγοί αλλά και έμποροι που βρέθηκαν σήμερα στην επίσημη παρουσίαση, αναμένοντας να δουν στην πράξη πώς θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά και πως θα ανταποκριθεί το καταναλωτικό κοινό.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News