Μετανάστες Τυμπάκι

Δήμος Φαιστού: «Άμεση η ανταπόκριση για την ασφαλή διαχείριση των μεταναστών»

Ηράκλειο
Δήμος Φαιστού: «Άμεση η ανταπόκριση για την ασφαλή διαχείριση των μεταναστών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Φαιστού με ανακοίνωσή του εκφράζει ευχαριστίες προς το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου-Λ/Σ Κόκκινου Πύργου, τους αστυνομικούς του Α.Τ Φαιστού, και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Μοιρών, για την άμεση κινητοποίησή τους

Μπαράζ αποβίβασης μεταναστών είχαμε το σαββατοκύριακο που πέρασε στα νότια της Κρήτης. Αρχικά το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν συνολικά 79 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων άνδρες αιγυπτιακής υπηκοότητας, στις Τρεις Εκκλησιές, ενώ μερικές μόνο ώρες μετά την πρώτη “καραβιά”, χθες το πρωί σήμανε εκ νέου “συναγερμός” στις Αρχές, αφού βρέθηκαν ακόμη 37 πρόσφυγες στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου, στη Μεσαρά.

Για τη δεύτερη αυτή καραβιά μεταναστών ο Δήμος Φαιστού εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τα εξής:

«Μετά την έγκαιρη ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου - Λ/Σ Κόκκινου Πύργου για τον εντοπισμό 37 μεταναστών στην παραλία Αφραθιάς Παχιάς Άμμου, ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημερώνοντας το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ώστε να δρομολογήσει όλες τις αναγκαίες και προβλεπόμενες ενέργειες για την ασφαλή διαχείριση των μεταναστών.

 Μετανάστες Τυμπάκι

Η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Μοιρών, παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες, ενώ διασφάλισε και την παροχή των απαραίτητων εφοδίων, όπως νερό και τρόφιμα. Η διοικητική μέριμνα των συνανθρώπων μας συνέβαλε σημαντικά στην ομαλή διαχείριση της κατάστασης, ενώ η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι ότι όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. Κατόπιν δρομολογήθηκε η ασφαλή μεταφορά των μεταναστών σε χώρο φιλοξενίας του Λιμένα Ηρακλείου.

Ο Δήμος Φαιστού εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου-Λ/Σ Κόκκινου Πύργου, τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Α.Τ Φαιστού, και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Μοιρών, για την άμεση κινητοποίηση και αποτελεσματική ανταπόκριση προς τους συνανθρώπους μας».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News