Τριτοκοσμικές καταστάσεις στη Γόρτυνα: Επισκέπτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Μουσείου που βρίσκεται 2 χλμ. μακριά  

Ηράκλειο
Τριτοκοσμικές καταστάσεις στη Γόρτυνα: Επισκέπτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Μουσείου που βρίσκεται 2 χλμ. μακριά  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις Τρίτες που το Μουσείο παραμένει κλειστό, η ανάγκη των επισκεπτών γίνεται στα... περίχωρα και σε χωράφια πέριξ και έξω από τον χώρο της Γόρτυνας

Απίστευτες καταγγελίες για τον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας, την πρωτεύουσα της Κρήτης κατά τη ρωμαϊκή περίοδο!  

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, εδώ και 20 ημέρες τουλάχιστον δεν υπάρχουν τουαλέτες για τους επισκέπτες, τουρίστες και ντόπιους!  
Κι αυτό γιατί η μοναδική τουαλέτα του κοινού που υπήρχε στον χώρο και που βρισκόταν στην καφετέρια εντός του αρχαιολογικού χώρου τώρα δεν λειτουργεί! 
Βέβαια δε λειτουργεί και η καφετέρια, επειδή ο συμβαλλόμενος με τον Δήμο αποφάσισε για δικούς του λόγους να βάλει “λουκέτο”, χωρίς να έχει λήξει η σύμβαση σύμφωνα με πληροφορίες. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης του χώρου θελήσει να χρησιμοποιήσει τουαλέτα, θα πρέπει να μεταβεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου που βρίσκεται 2 χλμ. μακριά.  Και το τραγελαφικό είναι ότι μαζεύονται όσοι θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους και τους μεταφέρει λεωφορείο ως το Αρχαιολογικό Μουσείο για... τουαλέτα!  
Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά εκτός της Τρίτης, αφού το Μουσείο βάσει προγράμματος τότε παραμένει κλειστό.  

Έτσι η ανάγκη των επισκεπτών γίνεται στα... περίχωρα και σε χωράφια πέριξ και έξω από τον χώρο της Γόρτυνας! 
Κάποιοι από τους επισκέπτες ωστόσο μπορεί να σταθούν… τυχεροί και να δεχθεί ο φύλακας του χώρου να τους δώσει το κλειδάκι του για την προσωπική του τουαλέτα – κάτι που συνήθως αποφεύγεται διότι μετά απαιτείται... καθαρίστρια που δεν δουλεύει σε καθημερινή βάση.   

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κατάσταση και για τα ΑμεΑ είναι αποκαρδιωτική και στενάχωρη… 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News