Οικογένεια Θεοδώρου

“Γολγοθάς” δίχως τέλος για οικογένεια στο Ηράκλειο – Έκκληση για βοήθεια

Ηράκλειο
“Γολγοθάς” δίχως τέλος για οικογένεια στο Ηράκλειο – Έκκληση για βοήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια του Γιώργου Θεοδώρου απευθύνεται για μια ακόμη φορά στα συναισθήματα αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας - Η σύζυγός του, Αλίκη, πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα

Η μια “κατραπακιά” φεύγει και η άλλη έρχεται για τον Γιώργο Θεοδώρου, που σήμερα ζητάει και πάλι τη βοήθεια όλων μας, για μία λεπτή χειρουργική επέμβαση της αγαπημένης του συζύγου, Αλίκης Δημοπούλου, σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών, αφού λόγω επικινδυνότητας (όπως ο ίδιος λέει στο neakriti.gr σήμερα) στο ΠΑΓΝΗ του απάντησαν πως δεν αναλαμβάνουν...

Ο λόγος για τον 48χρονο συνάνθρωπό μας, που πριν από μήνες η εφημερίδα "Ν.Κ." είχε φέρει στη δημοσιότητα πως κινδυνεύει να μείνει δίχως ρεύμα, λόγω υπέρογκων χρεών σε εταιρείες ρεύματος. Δεν είναι όμως μόνο η δική του η ζωή που κρέμεται από μια κλωστή και έχει ανάγκη τη χρήση ιατρικού μηχανήματος. Ο Γιώργος Θεοδώρου έφυγε από το σπίτι στο οποίο έμενε και τώρα φιλοξενείται από τον γιο του στην Πυργού, παλεύοντας να βρει χρήματα για τη σύζυγό του, που πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν με ρομποτική μέθοδο.

Την παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης προκάλεσε το ρεπορτάζ μας τέλη Ιανουαρίου, φέτος, όταν γράφαμε για τα χρέη στο ρεύμα. Έκτοτε η Επιτροπή Αλληλεγγύης εξακολουθεί να τον βοηθάει, ενώ για την Αλίκη Δημοπούλου έχει αναπτύξει δράση και η “Πράξη Αγάπης”, μια οργάνωση της Θεσσαλονίκης, γράφοντας τα εξής:

«Η Αλίκη είναι μια 48χρονη μητέρα, που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που χρήζει άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Τα προβλήματα για την Αλίκη ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια, όταν άρχισε να εμφανίζει κολπική αιμορραγία, η οποία σταδιακά αυξανόταν. Η Αλίκη επισκέφτηκε άμεσα το νοσοκομείο της περιοχής της, κι έπειτα από μία σειρά εξετάσεων, διαγνώστηκε με πολύποδα στη μήτρα. Σύντομα, προγραμματίστηκε η εισαγωγή της σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας, όπου υποβλήθηκε σε απόξεση, ωστόσο ο πολύποδας δεν κατάφερε να αφαιρεθεί πλήρως. Οι μήνες περνούσαν και η Αλίκη συνέχισε να ταλαιπωρείται από αιμορραγία και έντονο πόνο.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο της Αλίκης, η πιο ασφαλής διαδικασία, στην οποία και πρέπει να υποβληθεί άμεσα, είναι η αφαίρεση του πολύποδα μέσω υστεροσκόπησης. Ο Οργανισμός μας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την κλινική και το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό, το οποίο μας ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη επέμβαση δεν υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στο δημόσιο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε αρχικά η γυναίκα.

Μονόδρομος είναι η μετάβασή της σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση υστεροσκοπικά και θα απαλλάξει την Αλίκη από τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, το παρόν διάστημα η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της επέμβασης. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Αλίκη θα πρέπει να μεταβεί από την Κρήτη στην Αθήνα, ώστε να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή της το συντομότερο!

Η Αλίκη ταλαιπωρείται εδώ και δύο χρόνια, ενώ παράλληλα η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού εμφανίζει συμπτώματα αναιμίας λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος. Το μόνο που ζητά είναι να συνεχίσει τη ζωή της, απαλλαγμένη από τον πόνο και την αιμορραγία που βιώνει σχεδόν καθημερινά. Αν ενωθούμε, έχουμε τη δύναμη να τη βοηθήσουμε. Μια μικρή μας κίνηση μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά»!

 

Το τηλέφωνο για την παροχή βοήθειας

Οι συνάνθρωποί μας που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια του Γιώργου Θεοδώρου, παρακαλούνται να επικοινωνούν μαζί του στο τηλέφωνο 6942/098.939. Έτσι, σε επικοινωνία με τον ίδιο, θα καταγράφουν αριθμό λογαριασμού για την κατάθεση χρημάτων ή για να δώσουν στον ίδιο τα χρήματα. Το ποσό που πρέπει να μαζευτεί δεν είναι τεράστιο. Είναι γύρω στις 3.500 ευρώ, ενώ ήδη από τη Θεσσαλονίκη έχει συγκεντρωθεί ένα μέρος αυτού.

 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στηρίζει την οικογένεια

Μιλώντας στο neakriti.gr χθες, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Ν. Ηρακλείου Γιάννης Ξημεράκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η περίπτωση των δύο συναδέλφων είναι ενδεικτική για το πώς βλέπει και αντιμετωπίζει το κράτος, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το θέμα της Πρόνοιας, της προστασίας οποιουδήποτε από εμάς αρρωστήσει και δεν έχει τη δυνατότητα να δουλέψει. Η διάλυση των δημόσιων δομών Υγείας-Πρόνοιας, για να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτική Υγεία, στέλνει τους συναδέλφους σε φιλανθρωπίες ως την ύστατη λύση.

Τα σωματεία, μέσα από τον μηχανισμό αλληλεγγύης που έχουμε δημιουργήσει, έχουν στηρίξει έμπρακτα τους δύο συναδέλφους, όμως το θέμα δεν πρέπει να σταματήσει στην αλληλεγγύη ανάμεσά μας, αλλά να πάρει μορφή οργανωμένης πάλης ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Καλούμε τους συναδέλφους να στηριχτούν στα σωματεία, να δείξουμε έμπρακτα και οργανωμένα την αλληλεγγύη σε περιπτώσεις όπως των δύο συναδέλφων, είτε στις διακοπές ρεύματος και τους πλειστηριασμούς, που τσακίζουν κόκκαλα»...

 

Γιατί δεν μπορεί να δουλέψει 

Ήταν μέσα στο καταχείμωνο όταν γράφαμε πως, ζώντας σε ένα σπίτι με μία μικρή ηλεκτρική σόμπα κοντά στο ΠΑΓΝΗ, ο Γιώργος και η Αλίκη ήταν αντιμέτωποι και με τις μόνιμες απειλές από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, που για να μην τους κόψουν το ρεύμα έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις από την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Ο κ. Θεοδώρου πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας αορτής και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και είναι υποχρεωμένος να κοιμάται με bipap μηχάνημα, το οποίο υποστηρίζει την αναπνοή του. Βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή.

«Ήμουν οδηγός στην ανακύκλωση με το σκραπ. Από τη στιγμή που αρρώστησα, αναγκάστηκα να σταματήσω τη δουλειά αυτή γιατί είναι πολύ βαριά. Και από τότε άρχισε το ένα πρόβλημα να έρχεται μετά το άλλο. Ντρέπομαι σήμερα που αναγκάζομαι να ζητήσω βοήθεια από τον κόσμο, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή», μας είχε πει ο 48χρονος, που ζει στο Ηράκλειο πάνω από 25 χρόνια.

Όταν ήρθε από τα Τρίκαλα για να εργαστεί στον τόπο μας, δεν μπορούσε να φανταστεί, όπως μας είπε, πόσο θα άλλαζε η ζωή του από τη μια στιγμή στην άλλη, φτάνοντας σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News