ΕΛΑΣ

Ηράκλειο: «Αγόρασα τα στικάκια νικοτίνης το καλοκαίρι από περίπτερο» - Η κατάθεση 14χρονου μαθητή

Ηράκλειο
Ηράκλειο: «Αγόρασα τα στικάκια νικοτίνης το καλοκαίρι από περίπτερο» - Η κατάθεση 14χρονου μαθητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτημα προκαλεί πως κατέληξαν στα χέρια του 14χρονου στα στικάκια νικοτίνης καθώς η πώλησή τους σε ανήλικους είναι παράνομη

Κατάθεση από τον ανήλικο, ο οποίος πήρε μαζί του στο σχολείο στικάκια νικοτίνης, έλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της έρευνας για τη λιποθυμία τριών μαθητών.

Οι λιποθυμίες, που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε μαθητές και γονείς, έγιναν μέσα σε Γυμνάσιο, ύστερα από την κατανάλωση του νικοτινικού υποκατάστατου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 14χρονο μαθητή, ο οποίος πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του τα στικάκια από τα οποία προκλήθηκαν οι λιποθυμίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, ο 14χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι αγόρασε τα στικάκια στις αρχές του καλοκαιριού από περίπτερο σε περιοχή του νομού Ηρακλείου. Τα πήρε μαζί του στο σχολείο χωρίς να γνωρίζει τι προκαλεί η χρήση τους.

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους γονείς των τριών παιδιών που λιποθύμησαν, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν μήνυση εναντίον του 14χρονου και των γονιών του. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται κατ’ έγκληση. Αρμόδιος αξιωματικός ήρθε σε επαφή με τον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να του σταλεί το συγκεντρωθέν υλικό από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Πλέον το τι μέλλει γενέσθαι, θα εξαρτηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα που θα αξιολογήσει την κατάσταση.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τα συγκεκριμένα στικάκια νικοτίνης πωλούνται ως υποκατάστατα καπνίσματος σε άτομα που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Μπορεί κάποιος να τα βρει σε μίνι μάρκετ και περίπτερα, στα οποία έχουν πρόσβαση παιδιά. Πρόκειται για αυτοκόλλητα που ο χρήστης τα τοποθετεί στα ούλα. Η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ερώτημα, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, είναι πώς κατέληξαν στα χέρια του 14χρονου, καθώς η πώλησή τους σε ανήλικους είναι παράνομη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News