Ναρκωτικά, σχολείο, Νέα Αλικαρνασσός

Σοκ στην τοπική κοινωνία μετά την λιποθυμία των μαθητών από τα στικάκια νικοτίνης (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Σοκ στην τοπική κοινωνία μετά την λιποθυμία των μαθητών από τα στικάκια νικοτίνης (vid)
Το πρωτοφανές περιστατικό προκαλεί σοκ στην σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία
  • Ημιλιπόθυμες 14χρονες μαθήτριες μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ
  • Οι δύο μαθήτριες εντοπίστηκαν σε κατάσταση σοκ στις τουαλέτες
  • Προσπάθησαν να διακόψουν το κάπνισμα και από το σχολείο βρέθηκαν στο Νοσοκομείο
  • Χρησιμοποίησαν κρυσταλλική νικοτίνη σε στικάκια
  • Σοβαρές οι παρενέργειες από την κρυσταλλική νικοτίνη λένε οι ειδικοί
  • Απαγορευτική σε ανήλικους η χρήση κρυσταλλικής νικοτίνης

Μέσα και έξω από τη σχολική μονάδα που εντοπίστηκαν ημιλιπόθυμες οι μαθήτριες, επικράτησε πανδαιμόνιο σήμερα Τετάρτη (29/11). Κινητή μονάδα από το Χαμόγελο του Παιδιού, παρέλαβε την δεύτερη μαθήτρια που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο 14χρονες συμμαθήτριες στις τουαλέτες του Γυμνασίου, στο οποίο φοιτούν με τάσεις λιποθυμίας και σε κατάσταση σοκ, αφού όπως εξήγησαν αργότερα, έκαναν χρήση νικοτίνης σε κρυσταλλική μορφή, την οποία έτριψαν στα ούλα τους, όπως τους υπέδειξε συμμαθητής τους.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκαλεί σοκ στην σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Στόχος τους όπως είπαν, σε εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, οι οποίοι έσπευσαν έντρομοι στο σχολείο, ήταν να διακόψουν πιο εύκολα το κάπνισμα. Η ουσία που φαίνεται να χρησιμοποίησαν ήταν πιθανότητα κρυσταλλική νικοτίνη σε στικάκια, η οποία διακινείται μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών, είτε σε κάποια μίνι μάρκετ και περίπτερα.

Διαβάστε επίσης ►Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε μαθητές Γυμνασίου στην Αλικαρνασσό

Τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στον οργανισμό η ουσία αυτή, εξηγεί στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, 23χρονη φοιτήτρια, που σήμερα αναζήτησε για να αγοράσει ανάλογο σκεύασμα. Όπως η ίδια λέει, το βάζεις κάτω από το χείλος για ένα δεκάλεπτο και αυτό που προκαλεί είναι ζάλη.

Για περιεκτικότητα σε νικοτίνη, όμως, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, σε ενήλικο, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά, κάνουν λόγο οι ειδικοί. Οι δύο μαθήτριες, νιώθοντας ότι αρχίζουν να χάνουν τις αισθήσεις τους, έπαθαν σοκ και χρειάστηκε προσπάθεια από τον νοσοκομείο του σχολείου για να διατηρήσουν τις αισθήσεις τους, μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα, υπό τον φόβο η κρυσταλλική ουσία που βρήκαν οι καθηγητές, να ήταν ναρκωτικά.

Η κατάσταση της υγείας των κοριτσιών, δεν εμπνέει ανησυχία όπως ενημερώθηκαν οι γονείς τους από το ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκαν, τόσο για τις πρώτες βοήθειες, όσο και για τοξικολογικές εξετάσεις, που θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

Η ουσία που χρησιμοποίησαν οι ανήλικες δεν συμπεριλαμβάνεται στις εγκεκριμένες για την υποβοήθηση της προσπάθειες της διακοπής του καπνίσματος. Είναι εθιστική και μη εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν χορηγείται σε ανηλίκους.

Με περιπολικό της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο για να καταθέσει συμμαθητής των δύο κοριτσιών, ο οποίος τους πρότεινε την ουσία και τις προμήθευσε με τα δύο σακουλάκια.

Την ίδια στιγμή έντρομοι οι γονείς μαθητών, έσπευδαν ο ένας μετά τον άλλον να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολικό συγκρότημα, όπου επικρατούσε αναστάτωση. Με τους φορείς της εκπαίδευσης να μιλούν για την ανάγκη παρέμβασης και ενημέρωσης των μαθητών για τους κινδύνους που προκύπτουν από κάθε μορφή εξάρτησης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News