Υδρογονάνθρακες: Συνέδριο για την εξόρυξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Ηράκλειο
Υδρογονάνθρακες: Συνέδριο για την εξόρυξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέδριο διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Π.Τ. Ανατολικής Κρήτης μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με θέμα την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Π. Τ.  Ανατολικής Κρήτης συνδριοργανώνει, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, συνέδριο με θέμα: «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος» το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023 στο «Aquila Αtlantis Hotel» στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα: της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και  Έρευνας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επικείμενη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η οποία αποτελεί μία δραστηριότητα που δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις ως πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, καθώς αφενός μπορεί να συνιστά μία δυνητική πηγή εσόδων για ένα κράτος και τους πολίτες του και αφετέρου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να αφήνει,  χρήζει προσεκτικής διερεύνησης.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και τα έργα στην Κρήτη σχετικά με το υδρογόνο, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ε.Ε.. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, της αγοράς υδρογονανθράκων, καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε: https://teetak.gr/?p=20896

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News