Γρηγόρης Πασπάτης

“Καταπέλτης” ο Γρηγόρης Πασπάτης για τα προβλήματα στο Βενιζέλειο - Η λύση Χρυσοχοΐδη «μη βιώσιμη» (vid)

Ηράκλειο
“Καταπέλτης” ο Γρηγόρης Πασπάτης για τα προβλήματα στο Βενιζέλειο - Η λύση Χρυσοχοΐδη «μη βιώσιμη» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα προβλήματα στο νοσοκομείο στο προσεχές διάστημα θα γιγαντωθούν, με σημείο αναφοράς τη μη ανταπόκριση γιατρών στις προκηρύξεις για προσλήψεις στο Βενιζέλειο, σύμφωνα με τον κ. Πασπάτη

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γρηγόρη Πασπάτη, κορυφαίου γιατρού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV “Ώρα Αιχμής” χθες Δευτέρα το βράδυ, αναφορικά με τις προκηρύξεις γιατρών στο Βενιζέλειο, αλλά και για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, για τους οποίους τόνισε ότι δε θα έπρεπε να είναι τόσο παρεμβατικοί.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η προσπάθεια του υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση στο Βενιζέλειο είναι θετική, αλλά παραμένει μια μερική και προσωρινή λύση, καθώς ουσιαστικά δίνει μια λύση που δεν είναι ουσιαστική για την πραγματική δυναμική που έχει το νοσοκομείο.

Μάλιστα προέβλεψε πως τα προβλήματα στο νοσοκομείο στο προσεχές διάστημα θα γιγαντωθούν, με σημείο αναφοράς τη μη ανταπόκριση γιατρών στις προκηρύξεις για προσλήψεις στο Βενιζέλειο και αυτό, όπως εξήγησε, θα συμβεί διότι η μισθοδοσία των γιατρών έχει “παγώσει” στα προ μνημονίων επίπεδα, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί που προσφέρονται είναι τουλάχιστον διπλάσιοι και παράλληλα οι νέοι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με τριπλάσιους μισθούς.

“Καταπέλτης” ήταν ο Γρηγόρης Πασπάτης και για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι δε θα έπρεπε να έχουν αυτόν το παρεμβατικό ρόλο και λόγο, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στα νοσοκομεία, περισσότερο αποτελεσματικό. Τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να έχουν μια διαφορετική διοίκηση με επιστημονικό ρόλο και λόγο και σημείο αναφοράς την ΥΠΕ Κρήτης, τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News