Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣΗ - «Την νίκη την αφιερώνω στον πατέρα μου», λέει ο Σταύρος Γαβαλάς στο neakriti.gr

Ηράκλειο
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣΗ - «Την νίκη την αφιερώνω στον πατέρα μου», λέει ο Σταύρος Γαβαλάς στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου - Παραμένει στην αντιπροεδρία ο Μύρων Χιλετζάκης - Για τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΑΣΗ μίλησαν στελέχη της στο neakriti.gr

Η νέα συμφωνία για τη σωτηρία της οργάνωσης, που επήλθε με τους δανειστές μέσα από πολύμηνες και σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά και η κρίση στον τομέα του ελαιολάδου, καθώς και η συνολικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα, είναι οι τομείς στους οποίους θα δώσει σκληρές μάχες σε πρώτη προτεραιότητα η νέα διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, με τον Σταύρο Γαβαλά να παραμένει στο “τιμόνι” της ΕΑΣΗ.

Ο Μύρων Χιλετζάκης παραμένει στην αντιπροεδρία της διοίκησης, όπως αυτή συγκροτήθηκε σε σώμα χθες το μεσημέρι, μετά τη θριαμβευτική επικράτηση της ομάδας Γαβαλά σε σχέση με την ομάδα του Ανδρέα Στρατάκη, μετά τις εκλογές του περασμένου Σαββάτου.

Η νέα διοίκηση

Συγκεκριμένα, χθες η συγκρότηση έγινε ακριβώς με την ίδια σύνθεση της απερχόμενης διοίκησης. Δηλαδή, πρόεδρος ο Σταύρος Γαβαλάς, αντιπρόεδρος ο Μύρων Χιλετζάκης, ταμίας ο Τάσος Βρέντζος και μέλη οι υπόλοιποι εκλεγέντες. Πρόκειται για τους Γιώργο Ταμιωλάκη, Μιχάλη Καμπιτάκη, Νίκο Μπορμπουδάκη, Γιώργο Περογιαννάκη, Ανδρέα Στρατάκη και Γιάννη Χατζάσκο. Επίσης, να αναφέρουμε ότι παραμένει διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Λαμπράκης.

«Για τον πατέρα μου»

Μάλιστα, ο Σταύρος Γαβαλάς ψηφίστηκε ομόφωνα και από τους εννέα της διοίκησης για τη θέση του προέδρου.

«Αυτή τη νίκη», δήλωσε στο neakriti.gr, «την αφιερώνω σε όλους τους συνεργάτες μου, στην οικογένειά μου και σε έναν άνθρωπο που δεν είναι πια στη ζωή: Τον πατέρα μου, που πρόσφερε πολλά στην Ένωση Ηρακλείου. Πιστεύω πως, βλέποντάς μας από ’κει ψηλά, θα είναι περήφανος για το έργο μας», σημείωσε με συγκίνηση.

«Έχουμε δύο νέα μέλη στη διοίκηση: τον Γιώργο Περογιαννάκη και τον Γιάννη Χατζάσκο. Είναι έμπειροι συνεταιριστές και οι δύο. Ήταν και στο παρελθόν μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου και είναι μία θετική εξέλιξη για την πορεία της διοίκησης από τώρα και μετά, με τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει», είπε στο neakriti.gr ο εκ νέου αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης, που βγήκε για τρίτη συνεχόμενη φορά δεύτερος σε ψήφους στις εκλογικές διαδικασίες της οργάνωσης.

«Πάντα στο πλευρό των αγροτών»

«Το γεγονός ότι ο κόσμος εμπιστεύτηκε εκ νέου την ομάδα Γαβαλά έχει να κάνει τόσο με τις επιτυχίες μας στη διαπραγμάτευση του σχεδίου εξυγίανσης της οργάνωσης, όσο και στο γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα στους αγρότες. Αυτά τα 2 χρόνια, πάνω από 9.000 τόνους οινοσταφύλων απορροφήσαμε στις εγκαταστάσεις μας, ενώ και στο ελαιόλαδο φτιάξαμε το Δημοπρατήριο Ελαιολάδου και το Παγκρήτιο Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου και θα συνεχίσουμε τη δράση μας», κατέληξε προς το neakriti.gr ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, κάνοντας λόγο για μια νέα θητεία γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ακόμα μεγαλύτερης ανάγκης για μια βιώσιμη συνεταιριστική οργάνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News