Ομιλία Χαρ. Φασουλά στο 7ο Γυμνάσιο

Ηράκλειο: Μαθητές του 7ου Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τις φυσικές καταστροφές από τον καθηγητή Χαράλαμπο Φασουλά

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Μαθητές του 7ου Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τις φυσικές καταστροφές από τον καθηγητή Χαράλαμπο Φασουλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο έφορος του ΜΦΙΚ παρουσίασε τα αίτια, τόνισε τις συνέπειες και υπέδειξε τρόπους προστασίας-αντιμετώπισης από τις φυσικές καταστροφές

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και δύο δράσεων που υλοποιούνται στο 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και εντάσσονται στις δραστηριότητες της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, «Πρόληψη και ποιότητα ζωής» και «Πριν το πετάξεις, σκέψου!», πραγματοποιήθηκε στο σχολείο την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 ομιλία του δρ Χαράλαμπου Φασουλά, εφόρου των Εφοριών Γεωποικιλότητας και Παλαιοντολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ.).

Με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η χώρα μας από ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Φασουλάς μίλησε για τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως και σήμερα: Σεισμούς, τσουνάμι, πλημμύρες, κεραυνούς. Παρουσίασε τα αίτια, τόνισε τις συνέπειες και υπέδειξε τρόπους προστασίας-αντιμετώπισης.

Μέσα από τη διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα ομιλία του κατέστη εμφανές ότι «η γνώση, η εκπαίδευση και η προετοιμασία είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στις φυσικές καταστροφές».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του κ. Φασουλά και είχαν την ευκαιρία να κάνουν γόνιμο διάλογο μαζί του, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να διατυπώσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Με ανακοίνωσή τους η διεύθυνση του σχολείου καθώς και οι καθηγητές και μαθητές απευθύνουν ευχαριστίες στον κ. Φασουλά για την πραγματοποίηση της ομιλίας: «Εκ μέρους του κ. Σταματουλάκη, διευθυντή του σχολείου, του Συλλόγου των Διδασκόντων και του συνόλου της μαθητικής κοινότητας ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φασουλά και ευχόμαστε να συνεργαστούμε και στο μέλλον, δοθείσης της ευκαιρίας», αναφέρουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News