Αρκαλοχώρι - Arkaloxori - Seismos

Κινδυνεύει το σπίτι τους από τρία επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια - Η πολύμηνη ταλαιπωρία «σεισμόπληκτης» οικογένειας (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Κινδυνεύει το σπίτι τους από τρία επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια - Η πολύμηνη ταλαιπωρία «σεισμόπληκτης» οικογένειας (vid)
Το σπίτι της οικογένειας μπορεί να… άντεξε από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ όμως αυτό πλέον κινδυνεύει από διπλανά ετοιμόρροπα κτίρια ενώ στη περίπτωση που χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, τότε ο τοίχος δεν θα επισκευάζεται
  • Αγώνας δρόμου της οικογένειας να κατεδαφιστούν τα ετοιμόρροπα
  • Κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου
  • Κίνδυνος και από τις βροχοπτώσεις για το σπίτι της οικογένειας
  • Παλεύουν για το σπίτι τους τα δύο αδέλφια μαζί με την ανάπηρη μητέρα τους

Με ρυθμούς… χελώνας προχωρούν και οι κατεδαφίσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με συνέπεια να εντείνονται τα προβλήματα σε σπίτια που γειτνιάζουν με επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια. Όπως στη περίπτωση σπιτιού στον οικισμό Κάτω Πουλιά, όπου διαμένουν δύο αδέλφια και η ανάπηρη μητέρα τους.

Η κυρία Κική μίλησε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV και περιέγραψε την πολύμηνη ταλαιπωρία της αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην οικία τους από τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια.

Το σπίτι της οικογένειας μπορεί να… άντεξε από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ όμως αυτό πλέον κινδυνεύει από διπλανά ετοιμόρροπα κτίρια ενώ στη περίπτωση που χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, τότε ο τοίχος δεν θα επισκευάζεται.

Και η Επιτροπή Επικινδύνως ετοιμόρροπων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, διαπίστωσε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για υφιστάμενο κίνδυνο των περιοίκων και της ασφάλειας του επίμαχου κτιρίου.  

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες κατεδάφισης, ενώ οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν το πρόβλημα. Συνέπεια, η οικογένεια να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου με στόχο να κινηθούν από τη δημοτική αρχή οι ανάλογες ενέργειες.

Δείτε το βίντεο:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News