Απάτη

Συγκλονιστική μαρτυρία Ηρακλειώτισσας που έπεσε θύμα απατεώνα – Πώς 3.500 ευρώ έκαναν “φτερά” (vid)

Ηράκλειο
Συγκλονιστική μαρτυρία Ηρακλειώτισσας που έπεσε θύμα απατεώνα – Πώς 3.500 ευρώ έκαναν “φτερά” (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ συχνά ανυποψίαστοι πολίτες πέφτουν στην παγίδα επιτηδείων και βλέπουν από τη μια στιγμή στην άλλη τους κόπους τους να εξανεμίζονται

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει και στο νησί μας το φαινόμενο των ηλεκτρονικών απατών, όπου ανυποψίαστοι πολίτες πέφτουν στην παγίδα επιτηδείων και βλέπουν από τη μια στιγμή στην άλλη τους κόπους τους να εξανεμίζονται. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί η καταγγελία γυναίκας, η οποία περιγράφει στην ΚΡΗΤΗ TV πώς έχασε 3.500 ευρώ, στην προσπάθειά της να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από το Αγρίνιο.
Η ίδια δίχως δεύτερη σκέψη, όπως αναφέρει, έδωσε όλα τα προσωπικά της στοιχεία, μη γνωρίζοντας φυσικά πως στην τηλεφωνική επικοινωνία δε μιλάει με πωλητή αυτοκινήτου, αλλά με ένα απατεώνα. Μάλιστα, στη συνέχεια κατέβαλε 1.000 ευρώ ως προκαταβολή στον λογαριασμό του επιτήδειου.
Όταν, όμως, η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά και ζήτησε πίσω την προκαταβολή ώστε να διακοπεί η διαδικασία της αγοραπωλησίας, ήταν ήδη αργά.
Η γυναίκα, που είδε τα χρήματα της να εξαφανίζονται, προχώρησε σε σχετική καταγγελία στις αρχές, ενώ όπως αναφέρει εκ των υστέρων ανακάλυψε πως ο επιτήδειος με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου είχε προσπαθήσει να ξεγελάσει και άλλους πολίτες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News