Χώρος νέου δικαστικού μεγάρου - δικαστικό μέγαρο

Ηράκλειο: Μετά από 20 χρόνια ανοίγει ο δρόμος για το νέο δικαστικό μέγαρο (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Μετά από 20 χρόνια ανοίγει ο δρόμος για το νέο δικαστικό μέγαρο (vid)
Πλέον, το όνειρο δεκαετιών θα πάρει σάρκα και οστά, καθώς εγκρίθηκε η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την ανέγερση των νέων δικαστηρίων του Ηρακλείου αλλά και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου
  • Ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου
  • Δρομολογείται και η ανακατασκευή για το δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου

Μια σκουριασμένη και ξεχασμένη ταμπέλα για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου στην παραλιακή λεωφόρο, υπενθυμίζει εδώ και αρκετά χρόνια στους Ηρακλειώτες, την ισχυρή βούληση των δικαστικών λειτουργών και του νομικού κόσμου για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου δικαστικού μεγάρου, βούληση που συνοδεύεται με αρκετούς αγώνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και… πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Ταμπέλα που υπενθυμίζει και την αδράνεια της πολιτείας να βάλει σε τροχιά υλοποίησης το πολύπαθο αυτό έργο, συνέπεια να εντείνονται οι δυσκολίες στην απονομή της δικαιοσύνης λόγω των απαράδεκτων συνθηκών στο υφιστάμενο κτίριο.

Πλέον, το όνειρο δεκαετιών θα πάρει σάρκα και οστά, καθώς εγκρίθηκε η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την ανέγερση των νέων δικαστηρίων του Ηρακλείου αλλά και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου.

Η προσπάθεια ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου έγινε πιο έντονη επί προεδρίας Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Από την εξεύρεση του ιδανικού οικοπέδου, τις πιέσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων, τη σύνταξη μελετών, τη τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου μέχρι και τη διερεύνηση ύπαρξης  αρχαιοτήτων στον επίμαχο χώρο αλλά και άλλα ζητήματα τα οποία αποτελούσαν τροχοπέδη για τη συνέχιση των σχετικών διαδικασιών.

Μετά τις απίστευτες καθυστερήσεις, τις κούφιες εξαγγελίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα «αγκάθια» και εμπόδια και αφού προηγήθηκε η αποσύνδεση της κατασκευής του με το αντίστοιχο έργο των Χανίων, το έργο πνοής για το Ηράκλειο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. 

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News