τυμπάκι σκουπίδια

Μεσαρά: Τριτοσκοσμικές εικόνες στο δρόμο προς Τυμπάκι, από έναν απέραντο σκουπιδότοπο!

Ηράκλειο
Μεσαρά: Τριτοσκοσμικές εικόνες στο δρόμο προς Τυμπάκι, από έναν απέραντο σκουπιδότοπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, όταν φυσάει, τα σκουπίδια απλώνονται σε άλλα χωράφια έως και 200 μέτρα μακρύτερα. Ενώ, όταν βρέχει, τα σκουπίδια παρασύρονται λόγω κατηφόρας στον εθνικό δρόμο

Εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, έστειλαν στο neakriti.gr κάτοικοι από το Τυμπάκι, που εδώ και χρόνια υποφέρουν από μία παράνομη χωματερή, στο δρόμο λίγο πριν από την Μεσαρίτικη πόλη, χωρίς μέχρι σήμερα, όπως λένε, να έχουν δείξει ενδιαφέρον οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς!

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για παράνομη χωματερή, μήκους τουλάχιστον 300 μέτρων, πριν από την πόλη του Τυμπακίου. Είναι, μάλιστα, σε ιδιωτικό χωράφι που όμως τα σκουπίδια έχουν απλωθεί και στον αγροτικό δρόμο. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και είναι κάθετος και δίπλα από τον εθνικό δρόμο!

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, όταν φυσάει, τα σκουπίδια απλώνονται σε άλλα χωράφια έως και 200 μέτρα μακρύτερα. Ενώ, όταν βρέχει, τα σκουπίδια παρασύρονται λόγω κατηφόρας στον εθνικό δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και προφανώς και για την άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες και οι περαστικοί, Έλληνες ή και ξένοι τουρίστες, που επιλέγουν το νότιο τμήμα της Κρήτης, για την βόλτα τους και για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έχει ενημερωθεί για τον ξεσηκωμό των κατοίκων, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Κριτική ασκείται όμως και στη δημοτική αρχή και στις υπηρεσίες καθαριότητας, που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει προχωρήσει στην άσκηση πιέσεων προς τον ιδιοκτήτη της παράνομης χωματερής. Κι αυτό, παρά το γεγονός, οι αντιδράσεις των κατοίκων του Τυμπακίου για την κατάσταση αυτή, είναι γνωστές και έντονες.

Οι κάτοικοι που επικοινώνησαν μαζί μας, περιμένουν από τώρα και μετά να δουν τη δημοτική αρχή να παίρνει μέτρα, γιατί η κατάσταση πλέον, όπως λένε, έχει γίνει αφόρητη...

Δείτε εικόνες:

τυμπάκι σκουπίδια
τυμπάκι σκουπίδια
τυμπάκι σκουπίδια
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News