Ηράκλειο: Συμμετοχή και του Συλλόγου Οικογένειας στην κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Συμμετοχή και του Συλλόγου Οικογένειας στην κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα προχωρήσει και σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ

Στη διαμαρτυρία για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που αφορά την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, με το οποίο όπως υποστηρίζουν πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας, συμμετέχει ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη-Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Σύμφωνα με το κάλεσμα που έχει πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία Ίδης του Ηρακλείου, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας το Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα προχωρήσει και σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη σε ανακοίνωσή τους, «με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/11/2023, καθώς και με απόφαση της συνέλευσης του Παραρτήματος Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/11/2023, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 στην πλατεία Ίδης (κοντά στα Λιοντάρια) στις 18:30.

Διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα στην ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων). Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Την ίδια ώρα που τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Την ίδια μέρα, Τετάρτη 22/11 και ώρα 11:30 το Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, θα προχωρήσει σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News