Ξενοδοχείο "Μίνως"

Ηράκλειο: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής του ερειπωμένου και ιστορικού ξενοδοχείου «Μίνως» στην 25ης Αυγούστου (pics)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής του ερειπωμένου και ιστορικού ξενοδοχείου «Μίνως» στην 25ης Αυγούστου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδομένο εδώ και χρόνια στη φθορά του χρόνου το ιστορικό ξενοδοχείο «Μίνως» - Παρά τους σχεδιασμούς και τις μελέτες για την διάσωση και ανάδειξή του, το ερειπωμένο κτίσμα απειλείται με κατάρρευση

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η εγκατάλειψη, η φθορά του χρόνου «οδηγούν» στην σιγά - σιγά, στην κατάρρευση ενός από τα διατηρητέα μνημεία του Δήμου Ηρακλείου, που δεν είναι άλλο από το πρώην ξενοδοχείο «Μίνως».

Ειδικότερα, τμήμα του δημοτικού κτιρίου όπου στεγαζόταν το ξενοδοχείο «Μίνως» επί της οδού 25ης Αυγούστου στην «καρδιά» του Ηρακλείου και το οποίο παραμένει εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια, κατέρρευσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τμήμα της οροφής, καθώς και ένας τοίχος του κτιρίου που διαθέτει όψεις προς το ενετικό λιμάνι και την οδό 25ης Αυγούστου και σηματοδοτεί την «είσοδο» της πόλης, έπεσαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το neakriti.gr.

Μινως

Το ξενοδοχείο «Μίνως», που δέσποζε στην οδό Πλάνης

Το σπουδαίο αυτό αρχιτεκτόνημα των αρχών του προηγούμενου αιώνα αποτελείται από τρία ισόγεια καταστήματα 57 τ.μ., 54,5 τ.μ. και 58 τ.μ., από τον πρώτο όροφο με εμβαδόν 169,5 τ.μ. και ακάλυπτο οικοπεδικό χώρο έκτασης 230 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδό του οικοπέδου είναι 400 τ.μ. Το «Μίνως» βρίσκεται από το 1987 στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου, ύστερα από παραχώρηση του Βενιζελείου, και αποτελεί ακίνητο της περιουσίας που κληροδότησε ο Πανανός.

Μινως
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News